BOROJEVIĆU, DOKAD VIŠE DA TRUJEŠ NAROD?! I čitaoci Srpskog telegrafa traže kaznu za lažne vesti

Autor:

Vesti

08.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj ljudi javio se našoj redakciji nakon objavljivanja priče o Saši Borojeviću, predsedniku udruženja Porodični alarm, poznatom po širenju raznih teorija zavere, a čije privođenje ovih dana, zbog izjava o Danki Ilić, traže korisnici društvene mreže Tviter.

BOROJEVIĆU, DOKAD VIŠE DA TRUJEŠ NAROD?! I čitaoci Srpskog telegrafa traže kaznu za lažne vesti

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

- Javnost ga poznaje kao teoretičara raznoraznih zavera, sad je dobio veliki medijski prostor otkako je nestala devojčica iz Bora, predstavljaju ga kao nekakvog analitičara. Na čemu bazira svoje mišljenje i po čemu je ono relevantno, nikom nije jasno. Ponaša se kao da je najpametniji, nije mu strano da vređa ljude, koji su, zapravo zaista stručni u oblasti o kojoj on govori. Podriva istragu, promoviše naučnu fantastiku. Konačno da i njega neko nagazi - kaže izvor našeg lista koji je imao poslovni kontakt s Borojevićem.


Upravo zbog teorija o nestanku devojčice iz Bora, na Tviteru je pokrenuta peticija da se procesuira.


- Više advokata nude porodici nesrećne devojčice pravnu pomoć da se ova osoba procesuira zbog iznetih neistina, blaćenja porodice žrtve i svakodnevnog obmanjivanja javnosti i narušavanja ugleda i bezbednosti porodice, zbog sopstvenog promovisanja i sticanja lične koristi - navodi se u objavi koja kruži po pomenutoj društvenoj mreži.
Borojević je, podsetimo, u prvim danima kada je Danka nestala, posebno apostrofirao njenu porodicu kao sumnjivu.


- Deda devojčice je izjavio da je siguran da je u pitanju otmica, bakina izjava se ne podudara s izjavom majke, otac saznaje od komšije da mu je dete oteto. Ima puno tu nepoznanica. I vi i ja znamo da tu nisu čista posla, da nešto nije u redu - rekao je Borojević u jednoj od izjava za medije.


Kritikovao je i sistem Pronađi me, govorio da se crveni pikap danima pojavljivao po Boru i delio deci slatkiše, a da o tome "niko ne sme da govori".
Podsetimo, policija je utvrdila da je dvogodišnja devojčica Danka Ilić zverski ubijena pošto su je Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim autom. Devojčicu su uneli u automobil misleći da je mrtva, a kad se osvestila, Dejan Dragijević ju je ugušio. Obojica su privedeni, a policija još traga za detetovim telom.
 


Šta je sve pričao


- kritikovao sistem Pronađi me
- izmišljao crveni pikap koji kruži Borom i deli deci slatkiše
- optuživao roditelje da su krivi za nestanak devojčice


"Hajka krenula kad sam podržao Vučića"


Saša Borojević juče nije odgovorio na poziv, ali je dan ranije za naš list rekao da je sve što je rekao u vezi s nestankom male Danke Ilić bilo tačno, kao i da je on duboko verovao da je dete živo. Takođe, dodao je i da je kampanja protiv njega pokrenuta onog momenta kad je dao podršku Aleksandru Vučiću, odnosno listi koalicije okupljene oko SNS za beogradske izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (10)

Loading
Ana

08.04.2024 19:05

Lazne vesti, lazne novine, sve lazno..

Odgovori 19 3
Jana

08.04.2024 19:06

Dal je ista pravo?!

Marko

08.04.2024 19:32

A Gordana Popovicki koja ima vise hiljada pratilaca slobodno može da laje da je Danka "dobro" i živa i zdrava?! Kad ćete o dotičnoj nešto da napišete?

Odgovori 29 4
Nada

08.04.2024 19:43

Tolike gluposti ispričao, a sada bi hteo da se sakrije iza Vučića.

Odgovori 17 12