PRIŠTINA UKINULA NALEPNICE ZA REGISTARSKE TABLICE IZ SRBIJE: Odluka doneta na posebnoj sednici

Autor: Kosovo Online

Vesti

04.01.2024

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština ukida režim papirnih nalepnica za srpske registarske tablice

PRIŠTINA UKINULA NALEPNICE ZA REGISTARSKE TABLICE IZ SRBIJE: Odluka doneta na posebnoj sednici

Foto: www.profimedia.rs


Vlasti u Prištini su danas usvojile odluku o uklanjanju režima papirnih nalepnica za automobile sa srpskim registarskim tablicama. Ova odluka usledila je nakon što je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, u skladu sa sporazumom o slobodi kretanja iz 2011. godine.

**Odluka usvojena na elektronskoj sednici Vlade tzv. Kosova**

Odluka o ukidanju režima papirnih nalepnica je doneta na 181. sednici Vlade tzv. Kosova koja je održana elektronski. Prema saopštenju, ova odluka će stupiti na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.

**Sloboda kretanja za vozila sa Kosova od 1. januara**

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obavestio je javnost 25. decembra da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, i istakao da će se ova odluka primenjivati od 1. januara. Takođe je naglasio da ova odluka ne znači priznavanje Kosova, niti se može tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ova odluka predstavlja važan korak ka olakšanju kretanja vozila sa Kosova, kao i učvršćivanju sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading