Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju! Vesić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji Pribojske čete!

Autor:

Vesti

13.08.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je jedini put koji vodi do bolnice, a na kojem teško da mogu da se mimoiđu dva automobila, da ne govorim o sanitetskom vozilu ili kamionima. Zato rekonstruišemo ulicu, a pored obnove, radimo i nasip preko Lima i širimo put na 5,5 metara, pojasnio je Vesić.

Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju! Vesić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji Pribojske čete!

Foto: Republika

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je u Priboju radove na izgradnji i rekonstrukciji ulice Pribojske čete, koja vodi do Gradske bolnice i jedna je od najfrekventnijih u gradu na Limu, a koja će, kako je istakao, posle obnove postati “prava veza” do ove važne zdravstvene ustanove – znatno šira sa uređenim trotoarima.

- Ova ulica, dužine svega 1,5 kilometara na najbolji način pokazuje koliko se Srbija menja i napreduje -  rekao je Vesić, koji je nedavno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao taj grad.

Upravo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio obnovu bolnice, a da bi radovi na obnovi započeli, prvo će se proširiti put koji do nje vodi.

- Ovo je jedini put koji vodi do bolnice, a na kojem teško da mogu da se mimoiđu dva automobila, da ne govorim o sanitetskom vozilu ili kamionima. Zato rekonstruišemo ulicu, a pored obnove, radimo i nasip preko Lima i širimo put na 5,5 metara - pojasnio je Vesić.

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić u Priboju

 

Dodao je da će ulica imati i uređeni trotoar, pa će novih 1,5 kilometara postati “prava veza” Opštine Priboj i gradske bolnice, čija će rekonstrukcija zatim uslediti.

- Kada pogledate kako ulica izgleda danas, a kako će izgledati već do kraja ove i tokom sledeće godine, možete da vidite koliko se Srbija menja, da se ne grade samo auto-putevi i brze saobraćajnice, već i mali, lokalni putevi koji sa nivoa države ne izgledaju ‘veliko’, ali su za ljude koji ovde žive itekako značajni - rekao je Vesić.

Naveo je da se u Priboju završava obnova poslednjih 2,4 kilometara puta do Pribojske banje, od ukupno 25 kilometara, što je, inače, obećanje predsednika Vučića još od pre nekoliko godina.

Radi se i put do manastira Mileševa, kao i do Kamene gore, dodao je Vesić.

- Izgradnja svih ovih puteva za ljude u ovom kraju znači da konačno postaju ono što i jesu, možda i najlepši deo Srbije u koji može da se ulaže i koji može da se razvija - rekao je Vesić.

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić u Priboju

 

Predsednik opštine Lazar Rvović istakao je da rekonstrukcijom puta do bolnice Priboj rešava jedan od decenijskih problema tog kraja.

- Gotovo da je put do bolnice već bio neupotrebljiv, a nema potrebe da govorim šta to znači za stanovnike Priboja i okolnih mesta koji gravitiraju ka ovoj bolnici. Zato je ovo za nas vredan projekat. Kada bismo merili značaj za opštinu, ovo je možda jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u poslednjih 20-30 godina -  rekao je Rvović.

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić u Priboju

 

Inače, u tri pribojska naselja - Kalafati, Bare i Ćetanje, po nalogu predsednika Vučića, uveliko se izvode radovi na asfaltiranju puteva. 

U Kalafatima će biti asfaltiran put u dužini od 2,5 kilometra i širini tri metra, dok su putevi u Barama i Ćetanju dugi po 1,5 kilometar, a široki po tri metra.

U toku su i radovi na četiri kilometra dugom novom putu u opštini Prijepolje, koji će biti veza naselja Hrta - Jagnjila - Brajkovac.
 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading