BRNABIĆ SE SASTALA SA STJUARTOM PIČOM: Razgovarali o Kosmetu, preporukama ODIHR, saradnji...

Autor:

Vesti

08.04.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku sastanka Pič je čestitao Brnabićevoj imenovanje na novoj funkciji predsednice Skupštine Srbije.

BRNABIĆ SE SASTALA SA STJUARTOM PIČOM: Razgovarali o Kosmetu, preporukama ODIHR, saradnji...

Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, navodi se u saopštenju.

Na početku sastanka Pič je čestitao Brnabićevoj imenovanje na novoj funkciji predsednice Skupštine Srbije.

Predsednica parlamenta je, kako se ističe u saopštenju, istakla da će i tokom ovog mandata nastaviti da radi na unapređenju parlamentarne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa fokusom na ekonomskoj saradnji i saradnji u oblasti energetike, nauke i tehnologije.

Predsednica Brnabić obavestila je specijalnog izaslanika Piča o sastanku koji je održala kako bi se razgovaralo o implementaciji preporuka ODIHR-a u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji. Uprkos tome što dogovor nije postignut, predsednica je izrazila svoju nameru da će nastaviti, da tokom predsedavanja parlamentom, uspostavi dijalog sa opozicijom.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom predsednica Skupštine je naglasila posvećenost Srbije mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i izrazila spremnost za konstruktivan dijalog.

Pič je ponovio da podržava dijalog Beograda i Prištine i istakao važnost nastavka napora za normalizaciju odnosa i postizanje trajnog mira jer je to važno za ceo region.

Obe strane su se složile da će se dinamika saradnje i poseta na visokom nivou nastaviti nesmanjenim intenzitetom i izrazile spremnost za intenziviranje bilateralnih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (20)

Loading
Tijana

08.04.2024 14:15

Mnogo vaznih tema Ana Brnabic je prosla na ovom sastanku i radi samo najbolje za Srbiju.

Katy

08.04.2024 15:17

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan iz Velike Britanije igra važnu ulogu u održavanju odnosa između Srbije i Velike Britanije, kao i u promovisanju političke, ekonomske i kulturne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i Velike Britanije

Katy

08.04.2024 15:18

Njegova uloga je od velikog značaja za Srbiju jer može pomoći u jačanju bilateralnih odnosa, podršci reformama, kao i u promovisanju regionalne stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Katy

08.04.2024 15:19

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan može imati značajnu ulogu u olakšavanju dijaloga i pomaganju u normalizaciji odnosa među državama na Zapadnom Balkanu, uključujući i odnose sa KIM.