Brnabić danas sa specijalnim izaslanikom Londona za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom

Autor:

Vesti

08.04.2024

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će se održati u 8 časova u Domu Narodne skupštine, najavljeno je iz parlamenta.

Brnabić danas sa specijalnim izaslanikom Londona za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Sastanak će se održati u 8 časova u Domu Narodne skupštine, najavljeno je iz parlamenta.

PODSETIMO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posletu. Danas će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima unapređenja saradnje sa Francuskom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras s francuskim predsednikom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj.

Ispred Jelisejske palate, u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za srpskog predsednika.

Potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za Aleksandra Vučića, a nakon toga će uslediti i razgovori u četiri oka.

Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Srbije kaže, možda i najvažniji u poslednje tri decenije za našu zemlju.

I Jelisejska palata je uoči ovog susreta najavila, a preneli su vodeći francuski mediji, da predsednik Makron želi da potvrdi posvećenost i privrženost evropskim integracijama Srbije, kao i daljem radu na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, što je jedan od uslova za približavanje i članstvo u EU, na čemu insistiraju i Francuska i Nemačka.

Osim ovih političkih tema, Kosova, evrointegracija, regionalnih i međunarodnih pitanja, predsednik Vučić kaže da će se ukupno razgovarati o 14 tema, od odbrane, namenske industrije, nuklearne energije, do veštačke inteligencije, poljoprivrede, zdravstva, stočarstva, baterija za električne automobile i drugih tema.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Tadija

08.04.2024 07:45

Svuda smo tu na svakom mestu podrška za našeg predsednika

Sara

08.04.2024 07:46

Brnabić želim uspešan sastanak,trud i rad se uvek isplate.

Feniks

08.04.2024 07:49

Poseta Piča govori o ozbiljnosti i predanosti Srbije da rešava svoje probleme i bori se da sačuva svoj teritorijalni integritet.

Miloš

08.04.2024 07:50

Битни састанци за нашу државу, очекујем да ће Ана бранити наше ставове