ANA BRNABIĆ OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE SA SASTANKA SA OPOZICIJOM: Nećete verovati šta su zahtevali!

Autor:

Vesti

07.04.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradske izbore obeležava politička podeljenost i sramni zahtevi opozicije

ANA BRNABIĆ OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE SA SASTANKA SA OPOZICIJOM: Nećete verovati šta su zahtevali!

Foto: Tanjug/AP


Gostujući u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink, Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, otkrila je detalje o razgovoru sa opozicijom povodom predstojećih beogradskih izbora, zakazanih za 2. jun. Brnabić je istakla da je pozvala opoziciju na razgovor treći put, naglasivši da su imali korektan, ali težak razgovor, tokom kojeg opozicija nije pokazala interesovanje za ODIHR preporuke, već je iznela sramne zahteve, među kojima je bio zahtev da se svi izbori održe drugog juna.

Neusaglašeni stavovi opozicije i ponuda vlasti

Brnabić je istakla da je opoziciji ponudila da se izbori u Beogradu održe drugog juna, ali da se dogovore oko svih lokalnih izbora. Dodala je da će pozvati na još jedan sastanak od ponedeljka kako bi se razmotrili dalji koraci. S obzirom na neusaglašene stavove opozicije, Brnabić je kritikovala Đilasa zbog njegove izjave o ODIHR preporukama, ističući da je upravo opozicija odbila te preporuke tokom razgovora.

- Ja sam ih pozvala na razgovor treći put, kada su se odazvali iako se nisu odazvali četvrtog marta na poziv predsednika Vučića koji je pokazao fleksibilnost i razumevanje. Oni su došli u ponedeljak kada smo imali korektan, ali težak razgovor. Nisu bili zainteresovani za ODIHR preporuke, već su imali svoje zahteve, među kojima je da se svi izbori održe drugog juna. Trebalo je da ih podsetim da su oni sami govorili da je osnovni demokratski princip razdvajanje izbora - rekla je Brnabić.

- Od ponedeljka ću pozvati na još jedan sastanak. Cinično mi je da Đilas sada priča o ODIHR preporukama, a meni su rekli u lice ne.


Legitimitet izbora i politička odgovornost

Brnabić je naglasila da odluka opozicije da ne izađe na izbore neće narušiti legitimitet izbora, već samo njihov legitimitet. Istakla je da je predsednik Vučić pokazao fleksibilnost i razumevanje pozivajući opoziciju na dijalog, te da je razočarana njihovim nezainteresovanjem za konstruktivan razgovor.

Beogradski izbori kao tema političkog sukoba

Beogradski izbori postali su tema političkog sukoba između vlasti i opozicije, sa očiglednom podelom oko datuma održavanja izbora i pristupanja ODIHR preporukama. Opozicija je iznela sramne zahteve tokom razgovora, dok je vlast pokazala spremnost za dijalog i kompromis. S obzirom na neusaglašene stavove opozicije, Beogradski izbori ostaju predmet političke rasprave i pregovora.

Šta nas očekuje u narednom periodu?

S obzirom na neuspeh u postizanju dogovora sa opozicijom, očekuje nas dalji razvoj političke situacije uoči beogradskih izbora. Pitanje legitimiteta izbora, pristupanja ODIHR preporukama i političke odgovornosti biće ključne teme u narednom periodu, dok će dijalog između vlasti i opozicije biti od presudnog značaja za političku stabilnost u Beogradu.

(Pink)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (9)

Loading
Ena

07.04.2024 21:50

Ne postoje ti uslovi pod kojima opozicija može da pobedi Vučića na izborima.

Marina

07.04.2024 21:54

Опозиција ће још више изгубити на предстојећим изборима него што су изгубили у децембру.

Nikola

07.04.2024 21:54

Vlast želi konstruktivne i ozbiljne razgovore sa opozicijom jer je to u interesu građana Srbije

Boki

07.04.2024 21:59

Ma tu zuri bandu nece niko da podrži mogu da zahtevaju oni svašta.