"SRBIJA JE USRED OLUJE!" Brnabić o pritiscima na našu zemlju: Vetrovi nas biju sa svih strana!

Autor:

Vesti

24.04.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine govorila je o izborima i opozicijii, ali i napretku Srbije.

"SRBIJA JE USRED OLUJE!" Brnabić o pritiscima na našu zemlju: Vetrovi nas biju sa svih strana!

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija u konstantnim izborima još od oktobra prošle godine. 

Brnabić je za TV Pink rekla da je prvi zahtev opozicije još prošle godine bio da se ide na vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine. Dodala je da je tada opozicija rekla da će, ukoliko ne bude izbora, blokirati rad Narodne skupštine i pozvati građane na neposlušnost.

Ona je ocenila da je to opozicija uradila u nadi da će iskoristiti majske tragedije i da će na talasu emotivnog nezadovoljstva uspeti da pobedi na tim izborima.

- Predsednik je tada rekao da pokažemo i tolerantnost i demokratiju i da je uvek u redu pitati narod šta misli i da li vlast jeste ili nije izgubila kredibilitet, prihvatio je zahtev i raspisao izbore za decembar 2023. godine - rekla je Brnabić.

Dodala je da smo od tada u konstantnom, kako ga je nazvala, izbornom magnovenju.

Navela je da se situacija u svetu komplikuje i da se stalno javljaju nova žarišta, kao i da je ekonomska situacija u Evropi jako loša, zbog čega evropski kontinent globalno postaje sve manje konkurentan.

- Ja ću se kao predsednica Skupštine uvek truditi da se taj dijalog nastavi. Uvek je na prvom mestu Srbija, naš narod i naši građani. Bez obzira na političke razlike mi moramo da pokušamo oko nekih stvari da napravimo konsenzus - rekla je Brnabićeva i istakla da su pred Srbijom teški dani. 

Mi smo usred jedne oluje gde različiti vetrovi sa svih strana udaraju po Srbiji - rekla je predsednica Skupštine govoreći o različitim pritiscima za Srbiju. 

- Naše je da držimo taj kurs. Odgovornost je na svima nama. Da pokušamo da imamo unutrašnju stabilnost u najvećem mogućem spektru, koliko god je to moguće. Da pokušamo da postignemo tu unutrašnju stabilnost, taj unutrašnji dijalog, zato što moramo da napravimo vreme, prostor, moramo da sačuvamo energiju da se odupremo svim tim priticima - istakla je Brnabićeva. 

Brnabić je naglasila da se Srbija u takvim okolnostim odlično bori i ekonomski napreduje, što je potvrdio i Međunarodni monetarni fond (MMF).

- Ministar finansija Siniša Mali je imao jako uspešnu posetu Vašingtonu, a direktorka MMF-a mu je rekla da je Srbija svetla tačka u ekonomskom smislu na evropskom kontinentu - naglaisla je Brnabić.

Ocenila je da to pokazuje da smo uspeli da idemo napred, da se borimo i da sačuvamo stabilnost i da se nastavi ispunjavanje svega obećanog, poput plana "Srbija 2027 - skok u budućnost".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ceca

24.04.2024 11:24

Srbija ce pobediti sve. Zahvaljujemo se našem predsedniku sto se ovako bori za nju

Mackica

24.04.2024 11:25

Srbija je u konstantnoj zizi javnosti zbog KiM i Rusije, a pritisci su sve vise intenzivni kako vreme prolazi.

Ana

24.04.2024 11:26

Srbija je pod velikim pritiskom ali se predsednik bori za nase interese.

Bojan

24.04.2024 11:30

Uspešnost naše ekonomije je zaista vidljiva