Sutra vanredna sednica Vlade: Sprema se akcioni plan za odgovor na pritiske, prisustvuje i Vučić

Autor:

Vesti

03.04.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna sednica Vlade biće održana sutra u 10 časova u Palati Srbija, a osim šefa države Aleksandra Vučića, predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić i ministara, prisustvovaće joj i ključni ljudi iz bezbednosnog sektora, vojske i policije, kao i direktori javnih preduzeća.

Sutra vanredna sednica Vlade: Sprema se akcioni plan za odgovor na pritiske, prisustvuje i Vučić

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Na ovom zasedanju u najširem formatu, razmatraće se akcioni plan, odnosno odgovor države na izuzetno nepovoljnu političku situaciju, koja je kulminirala poslednjim pritiscima na Beograd kada je reč o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, saznaju Novosti. 

Takođe, očekuje se da na dnevnom redu budu i regionalne teme i ekonomski izazovi koji su pred našom zemljom, pišu Novosti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da se sastao sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom sa kojim je, kako je naveo, imao sadržajan i otvoren razgovor.

"Sadržajan i otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o nastavku dijaloga sa Prištinom, situaciji u regionu, aktuelnim geopolitičkim dešavanjima i bilateralnoj saradnji Srbije i SAD", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je na sastanku ponovio doslednu poziciju Srbije "koja nastavlja da ulaže sve napore u cilju nalaženja održivog rešenja za zaštitu srpskog stanovništva na KiM i očuvanje svojih nacionalnih interesa".

"Potvrdili smo i zajedničku opredeljenost da nastavimo dalje unapređenje srpsko-američkih odnosa", naveo je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Sofija

03.04.2024 16:03

Puno pritisaka na koje treba odgovoriti smisleno!

Petar

03.04.2024 16:05

Koliko god da su veliki i teški pritisci, Srbija i Vučić nikad neće odustati od Kosova i Metohije, niti od uvođenja sankcije Rusiji.

Ana

03.04.2024 16:12

Siguran sam da će kao i do sada naći pravi način da se zaštiti naša zemlja.

Goga

03.04.2024 16:17

Srbija se svim snagama bori za interes građana Srbije i zato postiže dobre rezultate.