TAČNO U PODNE! Predsednik Vučić se sastaje sa Kristoferom Hilom!

Autor:

Vesti

03.04.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će se održati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

TAČNO U PODNE! Predsednik Vučić se sastaje sa Kristoferom Hilom!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Sastanak će se održati u 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vučić najpopularniji političar u Kini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro će u Beogradu biti domaćin Si Đinpingu, predsedniku Kine, druge ekonomske sile na svetu (nije daleko dan ni kada će izbiti na prvo mesto), koja je predvodnik globalnog ekonomskog rasta, nezaobilazni politički i bezbednosni činilac na planeti. Taj njihov, deveti po redu, zvanični susret, potvrda je, kako ističu, čeličnog prijateljstva dve države.

Ono što je, međutim, široj javnosti kod nas manje poznato jeste to da je Aleksandar Vučić ubedljivo najpopularniji strani državnik u Narodnoj Republici Kini. I to ne bez razloga...

Odavno za Vučića Kinezi imaju samo reči hvale. Njegova popularnost rasla je iz godine u godinu, a naklonost kineske javnosti dodatno je porasla, kako su za Srpski telegraf ispričali ljudi koji dobro poznaju unutrašnje prilike u Kini, nakon nedavnog intervjua koji je naš šef države dao državnoj kineskoj globalnoj televizijskoj mreži (CGTN).

- Nije nepoznato da je bilo Srba koje su Kinezi bukvalno obožavali. Kao što je to legendarni Velimir Bata Živojinović, a zbog filma "Valter brani Sarajevo", bez čijeg emitovanja se ne može zamisliti proslava kineske Nove godine. Ili Novak Đoković. Ali je sad predsednik Vučić superstar, ne možete ni da zamislite. Svako ko ima priliku da dođe biće iznenađen koliko je popularan i među običnim svetom. Nema taksiste da ne zna ko je Vučić. Čim taksista čuje da ste iz Srbije prvo će vas pitati za Vučića - ispričao je jedan od naših sagovornika.

žU tom intervjuu za CGTN, objavljenom 26. februara, koji ima nekoliko stotina miliona pregleda, što za naše srpske (pa i evropske) pojmove deluje nezamislivo, Vučić je, između ostalog, naveo da je politika Srbije, u vezi s Tajvanom, politika jedne Kine i da će tako biti i u budućnosti. Ne treba ni govoriti koliko se takav stav ceni u Kini. I u državnom rukovodstvu i među običnim ljudima.

Dolazak Đinpinga predsednik je najavljivao kao dolazak "iskrenog srpskog prijatelja i velikog lidera, ne samo Kine, već jednog od najznačajnijih svetskih lidera" u Beograd.

BONSU VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Vasa

03.04.2024 06:56

Imamo jasan stav za sva pitanja i sprmene odgovore

Jelena

03.04.2024 07:00

Predsednik Srbije danas će se sastati sa Kristoferom Hilom

Tea

03.04.2024 07:02

Danas tačno u podne sastave se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Američki ambasador Kristofer Hil

Danilo

03.04.2024 07:03

Radimo na jačanju svih veza i odnosa u svetu