LINČ I ZA MARIJU! RAZAPELI JE ZBOG INTERVJUA S VUČIĆEM: Đilasovci prostački napali poznatu voditeljku televizije Prva

Autor:

Vesti

19.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani borci protiv nasilja zapretili da će Marija Savić Stamenić ostati bez posla kad oni dođu na vlast

LINČ I ZA MARIJU! RAZAPELI JE ZBOG INTERVJUA S VUČIĆEM: Đilasovci prostački napali poznatu voditeljku televizije Prva

Foto: Telegraf Nemanja Pancic,jutro printskrin youtube

Advokat Jovan Rajić, član Republičke izborne komisije (RIK) i jedan od govornika na mitingu Srbija protiv nasilja, koalicije okupljene oko Đilasove Stranke slobode i pravde, najprostije je izvređao novinarku i voditeljku TV Prva Mariju Savić Stamenić, samo zato što je uradila intervju s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


Rajić je prostačkom objavom na Tviteru ujedno pokrenuo i lavinu sličnih komentara svojih pratilaca, od kojih su neki za ovu poznatu novinarku pisali da joj jedino preostaje, posle odlaska s vlasti Srpske napredne stranke, da se bavi prostitucijom.
Republika

Foto: youtube.com/jutro

Marija Savić Stamenić

 

"BIĆEŠ NOKTARKA"


- Čime li će ovo da se bavi kada se promeni vlast? Možda u Guči da najavljuje takmičenje za "zlatnu trubu"? Ili na poluvremenu košarkaških utakmica da izvlači brojeve takmičara za šut s pola terena za nagradu - napisao je Rajić, navodni borac protiv nasilja, na svom nalogu, uz sliku Savić Stamenićeve.


Jedan od tviteraša mu je na to odgovorio da će se ova novinarka po odlasku SNS s vlasti vratiti u Doboj i postati "noktarka", odnosno raditi nokte u nekom salonu za ulepšavanje.
- Ili notarka - odgovorio je na to Rajić.


Bilo je i onih koji su pisali da će otvoriti nalog na platformi Onlyfans (poznatoj po razmeni eksplicitnog sadržaja) ili se baviti prostitucijom.
Politički analitičar Branko Radun za Srpski telegraf ocenjuje ovakvo ponašanje kao skandalozno.

Foto: Telegraf Nemanja Pancic

Dragan Đilas voli da preti

 

I ŠEF VOLI DA PRETI


- Nedopustivo je vređanje novinarki, i da je u pitanju novinar, takođe, ali ovo je dodatno jer je reč o ženi. To je i vrsta pretnje: izgubićeš posao kad se promeni vlast, dakle, najava revanšizma. Poruka ovoga je pazi šta radiš. Rajić je politički angažovan i trebao bi da pazi šta piše, mora biti odgovornosti - kaže Radun i dodaje:


- Nažalost, nismo videli nijedno novinarsko udruženje ili udruženje koji brani prava žena da se oglasilo ovim povodom. Oni reaguju samo kad neko proziva njima bliske osobe. Komentari ispod ovog tvita su tek skandalozni.

Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Nebojša Krstić

 


Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, za naš list podseća i da je lider SSP Dragan Đilas pretio novinarima, a da je izostala reakcija strukovnih udruženja, te da onda ovakav nastavak ne treba da čudi.


- Ako Dragan Đilas piše otvorene pretnje novinarima RTS da će, ukoliko ne počnu da rade kako im on zapoveda, iznositi delove njihove biografije i privatnog života, i ako nijedno novinarsko udruženje ne reaguje, zašto novinarima ne bi pretio bilo koji drugi staljinistički nasilnik koji sebe zove opozicionarom - istakao je Krstić.


UNS osudio napad, iz NUNS bez odgovora


Udruženje novinara Srbije osuđuje svaki oblik napada na novinare, a naročito o tome treba da vode računa nosioci političkih ili drugih javnih funkcija, stoji u odgovoru UNS našem listu.


- UNS podseća da svako ko je argumentovano i činjenično nezadovoljan radom novinara i medija treba da se obrati regulatornim ili sakoregulatornim telima u oblasti javnog informisanja, traži demanti ili se obrati sudu. Sve drugo, uključujući i organizovanje i vođenje negativnih kampanja protiv novinara i medija na društvenim mrežama, često dovodi do direktnog ugrožavanja bezbednosti novinara - piše u saopštenju.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) nije odgovorilo na naše pitanje da li će stati u zaštitu koleginice.


BIRODI bi da kažnjava!


Dokle ide ostrašćenost organizacija povezanih s opozicijom pokazuje i zahtev Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) da se protiv TV Prva pokrene postupak jer je, kako su saopštili, "tokom intervjua s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prekršen Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga".
U saopštenju se navodi da novinarka nije iskoristila mogućnost za postavljanjem analitičkih potpitanja, "za šta je mogla da koristi BIRODI analize i nalaze monitoringa medija tokom i nakon izbora", i tako spreči promotivno predstavljanje gosta intervjua?!


Vređali i Mikija, Jezdića, Bojanu, Jokića, Novaka, Dudu...


Marija Savić Stamenić nije prva koja se našla na meti opozicionara jer im se ne sviđa kako radi, koga je zvala u goste i što uopšte komunicira s nekim iz SNS. Kroz more uvreda i pljuvanja prošli su i glumci Miki Manojlović jer je uporedio Vučića sa De Golom i Nenad Jezdić, koji je učestvovao u svečanosti na otvaranju auto-puta Miloš Veliki. Pola takozvane građanske Srbije obrušilo se na glumicu i producentkinju Bojanu Maljević kada je pohvalila Vučića zbog nabavke vakcina i pomoći regionu za vreme korone. Strahovite uvrede trpeo je i Janko Tipsarević, bivši teniser, jer je odlučio da se učlani u SNS.
Vređali su i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića kada se sreo s predsednikom Srbije, a sa salvama uvreda suočio se i Nikola Jokić, dvostruki MVP NBA lige, jer je podržao listu Srpske napredne stranke.


Opozicija nije oprostila ni Dudi Ivkoviću, legendarnom košarkaškom treneru, kada je jednom prilikom odigrao s Vučićem partiju šaha, a pre toga je podržavao njegove političke protivnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Zora

19.02.2024 19:12

Sramotni napadi na voditeljku od strane Đilasovaca. Šta im je voditeljka kriva?!

Zare

19.02.2024 20:04

@Zora - Nema brige za novinarku. Ovi nikada neće doći na vlast.

Tamara

19.02.2024 19:22

Djilasovci ne znaju obrisati dupe....to je obična budala!

Helena

19.02.2024 19:30

Do kada će više Djilasovci da napadaju aktuelnu vlast i sve što ima veze sa njima,jadnici