kURTI SE NE ZAUSTAVLJA! Pokrenut krivični postupak protiv sedmorice kosovskih Srba u Peći!

Autor:

Vesti

10.02.2024

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je pokrenuta nakon što je policija zatekla osobe srpske nacionalnosti u prostorijama Privremenih organa za opštine Peć, Istok i Klina tokom akcije 3. februara.

kURTI SE NE ZAUSTAVLJA! Pokrenut krivični postupak protiv sedmorice kosovskih Srba u Peći!

Foto: Youtube/KosovoOnline

Iz Tužilaštva u Peći stižu vesti o istragama protiv sedmorice Srba koje se sumnjiči da su povezani sa strukturama Vlade Srbije, tačnije sa njenim Privremenim organima u srpskim selima Goraždevac, Osojane i Vidanje na KiM.

Istraga je pokrenuta nakon što je policija zatekla osobe srpske nacionalnosti u prostorijama Privremenih organa za opštine Peć, Istok i Klina tokom akcije 3. februara. Prištinske vlasti smatraju ova tela Vlade Srbije nelegalnim strukturama, te su nakon policijskog pretresa, po nalogu tužilaštva u Peći, objekti navedenih privremenih organa zatvoreni.


Portparol tužilaštva u Peći, Škodran Nikći, izjavio je medijima da su sedam osoba privedene i saslušane kao sumnjiva lica, te da su protiv njih pokrenuti krivični postupci. Trenutno policija, po ovlašćenju tužioca, sprovodi istragu i prikuplja druge dokaze. Tokom akcije, oduzeta je kompjuterska oprema, telefoni i brojna dokumentacija sa natpisima i pečatima srpske države, a obezbeđivala ih je kosovska policija na licu mesta.

Ove akcije nisu usamljeni slučajevi, jer je pre dve godine policija zatvorila prostorije i zaplenila dokumentaciju Privremenog organa istoimene opštine. Sve ove akcije bile su praćene od strane ministara lažne države, poput ministra policije Dželjalja Svečlje i ministra administracije lokalne samouprave Eljberta Krasnićija.

Kako se situacija bude razvijala, biće potrebno pažljivo pratiti tok istrage i dalje poteze prištinskih vlasti u vezi sa ovim slučajem.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading