ŽRTVA ŽENA, VEĆ PRIJAVLJEN NJEN NESTANAK! Uhapšen muškarac zbog trgovine ljudima!

Autor:

Hronika

01.02.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju je navedeno da je žrtva ženskog pola identifikovana i da joj je pružena lekarska pomoć.

ŽRTVA ŽENA, VEĆ PRIJAVLJEN NJEN NESTANAK! Uhapšen muškarac zbog trgovine ljudima!

Foto: shutterstock

U Đakovici je uhapšen muškarac zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima. U saopštenju je navedeno da je žrtva ženskog pola identifikovana i da joj je pružena lekarska pomoć. Materijalni dokazi su zaplenjeni, a osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, po nalogu nadležnog tužioca.

Istovremeno, u Prizrenu je prijavljen nestanak ženske osobe. Prema prijavi članova njene porodice, nestala je juče u ranim jutarnjim satima, a od tada joj se gubi svaki trag. Policija je pokrenula slučaj "potraga za nestalom osobom".


Nestanak ženske osobe i hapšenje osumnjičenog za trgovinu ljudima izazvali su zabrinutost među građanima na Kosovu. Ovi događaji su podstakli javnu raspravu o sigurnosti i zaštiti ljudskih prava, posebno žena.

Napominjemo, da su policajci u Nišu sredinom januara su u opsežnoj akciji, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili E. I. (25) bez prebivališta, D. Ž. (30) iz Pirota, A. I. (35), B. M. (49) i Đ. R. (64) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Sumnja se da je E. I. tokom 2022. godine vrbovala i primoravala jednu devojku, koja je u vreme izvršenja dela bila maloletna, na pružanje seksualnih usluga osobama koje je pronalazila putem interneta i tako stečen novac zadržavala za sebe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu,

biti privedeni višem javnom tužiocu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading