UDARNA VEST ZA CEO SVET, SAMO SE ŠOLAK PRAVI MRTAV: Izuzetan odjek susreta Vučića i Stiva Voznijaka

Autor:

Vesti

07.12.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski mediji preneli pohvale osnivača "Epla" na račun Srbije, dok su Nova i Danas to ignorisali ili negativno komentarisali.

UDARNA VEST ZA CEO SVET, SAMO SE ŠOLAK PRAVI MRTAV: Izuzetan odjek susreta Vučića i Stiva Voznijaka

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Susret Stiva Voznijaka, suosnivača kompanije "Epl", i predsednika Srbije Aleksandra Vučića imao je izuzetan odjek i u svetu, što ilustruju naslovi u nekim vodećim svetskim medijima, kao što su Blumberg, Fox njuz, Anadolu, ABC, Asošijeted pres, Tass, Hindustan tajms, gotovo svi mediji u regionu.

Ističu da je Voznijak primio srpsko državljanstvo, odnosno dobio srpski pasoš, kao i njegova supruga Dženet, te da se oseća srećnim što može da promoviše svoj novi dom.

- Voznijak je rekao da se oseća veoma srećnim što je u Srbiji i da će on i njegova supruga Dženet, koja takođe dobija pasoš, od sada promovisati Srbiju. Rekao je da će postati Srbin koji živi u SAD - piše Vašington tajms.

Prenose i da je Voznijak kazao i da je ovo zaista najsmislenije od svih putovanja koje je imao i od svih počasti koje je imao sa svim predsednicima i premijerima.

Na drugoj strani, uočljivo je da su glasila tajkuna Dragana Šolaka, naklonjena opoziciji, ignorisala ili pokušala da umanje značaj posete. Po starom sistemu po kome se ignoriše sve što je dobro za Srbiju, u jučerašnjim izdanjima listova Danas i Nova ova vest ne da nije zaslužila prostor na naslovnim stranama, već su tekstovi uglavnom bili "sakriveni" i to isključivo s negativnom konotacijom.

I ne samo to. Ova poseta svetskog genija, kako je već pisao Srpski telegraf, nije mogla da prođe bez negativne kampanje u Šolakovim medijima - portal Nova je objavio tekst "Vučić pompezno doveo osnivača 'Epla' usred kampanje, pogledajte koliko koštaju njegovi nastupi (pre toga sedite)", u kom, između ostalog, navode da je Forbs pisao da je Voznijaka moguće angažovati i da se, prema javno dostupnim podacima, cena njegovog angažmana kreće od 75.000 do 1.000.000 dolara po nastupu. S tim da čak i ovaj portal, ali na samom kraju teksta, priznaje da za sada nije poznato da li je plaćen da dođe u Srbiju.

Predsednik Vučić rekao je tim povodom da mora da razočara one koji su tražili neke druge razloge za Voznijakov dolazak i objasnio da je za to zaslužan proslavljeni teniser Janko Tipsarević.

- Mislili su da je čovek došao zbog novca ovde. Ne, čovek je bez dinara došao, sam je sebi platio kartu i došao. Inače ima toliko novca da bi... Ali on taj novac ulaže, kao što sam rekao, filantrop je veliki i taj novac ulaže u dobrotvorne svrhe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Jana

07.12.2023 20:24

Solak i jeste na aparatima!

Ana

07.12.2023 20:25

Šolak je trenutno na aparatima od muke hoće da odapne.

Mira

07.12.2023 20:27

Šolak je poražen i svi iz opozicije, ćute o dolasku Stiva Voznijaka jer su dno..

Ivana

07.12.2023 20:28

Kako da se Šolak raduje nečemu što je dobro za Srbiju, kad je on taj koji gleda samo da gazi po Srbiji.