"OPOZICIJA BI REKLA DA JE KURTI U PRAVU, A DA JE VUČIĆ KRIV ZA SVE"! Predsednik Srbije o predstojećim izborima: U kampanji ćemo voditi odgovornu politiku

Autor:

Vesti

24.10.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da je svima jasno kakvu će politiku voditi drugi.

"OPOZICIJA BI REKLA DA JE KURTI U PRAVU, A DA JE VUČIĆ KRIV ZA SVE"! Predsednik Srbije o predstojećim izborima: U kampanji ćemo voditi odgovornu politiku

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle obilaska Opšte bolnice u Leskovcu, da će u toku predstojeće izborne kampanje voditi odgovornu politiku koja će značiti budućnost i važne projekte za Srbiju.

- U prošloj kampanji su svi radili ono što narod voli da čuje kako bi mu se dodvorili. Ja sam zbog Ukrajine morao da vodim odgovornu politiku, zbog čega nismo osvojili deo glasova - odgovorio je predsednik na novinarsko pitanje o očekivanjima od predstojeće kampanje.

On je istakao da je svima jasno kakvu će politiku voditi drugi.

- Vodiće politiku uvreda i laži. Od početka kampanje pričaju o ujedinjenju, a ujedinilo se sedam krila Demokratske stranke. Računaju da će osvojiti 70 mandata - rekao je Vučić. 

Na pitanje da prokomentariše naslovnu stranu lista "Nova" na kojoj se navodi da Vučić "iz očaja igra" na Tomislava Nikolića i predsednika Zdrave Srbije Milana Stamatovića, on je rekao da su mu sa Glavnog odbora Srpske napredne stranke preneli da bi želeli da on bude nosilac liste, a ne Nikolić i Stamatović, za koje je rekao da su njegovi prijatelji.

- Ja se radujem da gospodin Stamatović bude zajedno sa nama i vidim to kao nešto izuzetno dobro za našu zemlju, a što se tiče Nikolića on je uvek sa nama. Što se očaja tiče, da sačekamo mi predvečerje pred slavu svetog Nikole, pa da vidimo ko će očajnički da izmišlja nove tužne priče i ponovo da plače kako su krivi ne znam ni ja, ko i šta - rekao je on.

Komentarišući kritike predsednice Glavnog odbora Stranke slobode i pravde zašto 11 godina nije doneo mamograf u Leskovac, Vučić je upitao zašto za vreme njihove vlasti nijedna bolnica nije izgrađena.

Dodao je i da neće da ih vređa na takav način, niti će da reaguje histerično, kao što, kako je rekao, oni to rade svakog dana, navodeći da veruje da svaki građanin Srbije zna kako bi našu državu vratili u prošlost  kao što su to činili za vreme svog mandata kada su otpustili 550.000 ljudi.

Komentarišući izjavu Zdravka Ponoša da Vučića zbog događaja u Banjskoj treba "čerečiti", a da će ministar odbrane biti "spržen", naveo je da se "oni hvale" da će Ponoš da bude prvi na listi, a Marinika Tepić i Miroslav Aleksić nosioci liste.

- Čovek koji je uništio našu vojsku, razorio je. Na stranu što je i državljanin neke druge zemlje i što ta zemlja ima uglavnom negativan odnos prema našoj zemlji i potpuno suprotne interese interesima većine građana naše zemlje.. Ali po jeziku koji koristi, možete da vidite da su to čuli na kanabetu nekog od ambasadora kojima oni više ne razmišljaju o Srbiji. Zamislite spržite ministra odbrane i čerečite predsednika republike zbog događaja u Banjskoj - rekao je Vučić.

Dodao je da deo opozicije to govori kako bi rekli da je Kurti u pravu,  a da je Vučić kriv za sve.

- Dajte da pomognemo Albancima da odmognemo Srbima i to je sve njihova politika, jer misle da će time da dobiju 1,2,3 glasa više. Neće građani Srbije za to da glasaju, samo što oni ne razumeju. I mogu da naprave koliko god hoće izmišljenih istraživanja. Vukadinović je objavio pre dva meseca da je SNS na istorijskom minimumu 35,2 odsto, a sad ođednom SNS skočio 10 odsto. Suština je u tome da morate da vodite ozbiljnu politiku, a ozbiljna politika je da sagledate propuste - rekao je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Ana

24.10.2023 14:24

Opoziciji više niko ne veruje

Ana

24.10.2023 14:25

Opozicija je izdala Srbiju

Ana

24.10.2023 14:26

Opozicija je podržala Kurtijev teror

Mali

24.10.2023 14:28

Опозицији је иначе Вучић крив за све јер му не могу ништа ,осим да га безуспешно вређају,само свака увреда намењена Вучићу је увреда и за народ.