MIR JE U NAJVEĆEM INTERESU SRBA I ALBANACA! Oglasio se predsednik nakon sabotaže Kurtija u Briselu: NIKO SA TIM NE SME DA SE IGRA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.09.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Briselu gde je održan sastanak sa premijerom tzv. Kosova uz prisustvo visokog predstavnika EU za spoljne poslove Žozepa Borelja i izaslanika za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka.

MIR JE U NAJVEĆEM INTERESU SRBA I ALBANACA! Oglasio se predsednik nakon sabotaže Kurtija u Briselu: NIKO SA TIM NE SME DA SE IGRA! (VIDEO)

Foto: Tanjug AP

- Ja računam da je mir u najboljem i najvećem interesu i Srba i Albanaca, i verujem da je to nešto sa čim ne sme niko od nas da se igra - piše na Instagram nalogu avucic.

 

 

Podsetimo, predsednik se nakon sastanka sa Kurtijem oglasio i istakao da pregovore ocenjuje kao neuspešne. 

- Imali smo razgovore i mislim da su neuspešno završeni u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa - rekao je predsednik Aleksandar Vučić novinarima u Briselu te dodao: 

- Srbija je prihvatila kompromisan predlog EU, ali Kurti nije želeo da ga prihvati i sastanak je okončan -  rekao je Vučić.

- Kompromis je podrazumevao da se prvo utvrdi da li je proces oko ZSO kredibilan pa da posle vidimo koje su naše obaveze. Druga strana to nije prihvatila - kazao je Vučić koji je ponovio da je suština da Kurti nikada nije dao pozitivan odgovor na formiranje ZSO kad god ga to pitate nego postavlja stalno nekakve uslove iako imamo potpisana dokumenta iz 2013. i 2015. gdoine.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Sara

14.09.2023 19:42

Međunarodna zajednica takođe igra ključnu ulogu u rešavanju ovog pitanja, i trebalo bi da podrži napore za mirno rešenje.

Kristina

14.09.2023 20:06

Kurti je taj koji je protiv napretka u dijalogu.

Ena

14.09.2023 20:46

Mirno i kompromisno rešenje je u interesu svih naroda. Neka sad EU vidi šta će da radi sa Kurtijem.

Predrag

14.09.2023 20:57

Kurti se ovako ponaša po nečijem naređenju...