IME KOJE ĆE ZAUVEK OSTATI ZAPISANO U ISTORIJI! Brnabićeva uputila saučešće porodici povodom smrti Albaharija: Dovodio je svet i svetsku misao u Srbiju

Autor:

Vesti

30.07.2023

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Brnabić istakla je da je Albahari dobitnik prestižnih nagrada.

IME KOJE ĆE ZAUVEK OSTATI ZAPISANO U ISTORIJI! Brnabićeva uputila saučešće porodici povodom smrti Albaharija: Dovodio je svet i svetsku misao u Srbiju

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je danas saučešće porodici povodom smrti književnika Davida Albaharija.

- Sa velikom tugom primila sam vest o odlasku velikog pisca i kreatora srpske književne scene, Davida Albaharija. Ne samo da je svojim stvaralaštvom i vanrednim talentom doprinosio bogatstvu naše kulturne scene, kako za odrasle tako i za najmlađe generacije, već je i David Albahari svojim prevodilačkim umećem dovodio svet i svetsku misao u Srbiju - navela je Ana Brnabić u saučešću.

Istakla je da je Albahari dobitnik prestižnih nagrada, član najviših organizacija i društava u Srbiji, i "ime koje će zauvek ostati upisano u našoj istoriji".

Republika

Foto: Printskrin

David Albahari

- U ime Vlade Republike Srbije i lično ime izražavam saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima - navela je Brnabić.

Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je posle duže bolesti u Urgentnom centru u Beogradu u 75. godini, saopštila je porodica.

David Albahari je bio član SANU, srpskog PEN centra i Srpskog književnog društva. Od jeseni 1994. godine živeo je u Kalgariju, u Kanadi, a od 2012. godine živeo je u Beogradu.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading