BRNABIĆ O ĆUTINOJ DOSLEDNOSTI: Tražili ste dozvole za MHE, a danas se protiv njih borite

Autor:

Vesti

22.06.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izlaganje narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute, koji je zahtevao ostavku ministra Gašića i govorio da svi predstavnici vlasti beže od razgovora sa građanima

BRNABIĆ O ĆUTINOJ DOSLEDNOSTI: Tražili ste dozvole za MHE, a danas se protiv njih borite

Foto: Printscreen

Danas je u skupštini Srbije nastavljena rasprava o smeni ministra Gašića, koju je inicirao deo opozicije. Sednici prisustvuje predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

 

Na izlaganje narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute, koji je zahtevao ostavku ministra Gašića i govorio da svi predstavnici vlasti beže od rrazgovora sa građanima.

- Neouobičajeno ponašanje narodnih poslanika ka predstavnicima vlasti, koje ste vi sami pozvali u ovaj dom. Sve teme na kojima insistirate, nemaju nikakve veze sa temom zbog koje smo se sastali. Vaša komunikacija, takođe, u najmanju ruku ne deluje kao nenasilna. Dok zapisujem šta sve govorite, kako bih vam odgovorila, vi mi kažete da se udostajim da vas pogledam. Kada vas pogledam, onda mi kažete – šta me gledate? Molim vas da se odlučite šta je najbolje da radim, i ja ću se tako ponašati. Ali se pitam da li se vi, kao jedan od promotera protesta Srbija protiv nasilja, odnosite ka vašim sagovornicima rečima: šta me gledaš? - pitala je Brnabić.

Premijerka je Ćuti i pojasnila ko je koji ministar u Vladi Srbije, s obzirom na to da je u svom izlaganju u potpunosti pomešao imena ministra Gašića i Ružića. „Gospodin Ružić, bivši ministar prosvete, podneo je ostavku i o tome je javnost obaveštena, imate sve njegove razloge koje neću ponavljati sada ovde. Inače, moram da vas uputim, on se zove Branko, ne Branitlav Ružić. On je bio ministar prosvete.  A Bratislav Gašić je ministar unutrašnjih poslova ili policije. On je ovde pored mene.“

 

Predsednica Vlade odgovorila je poslaniku Jovanoviću i na optužbe da se bavi demagogijom.

- Vi, vaše kolege i vaša mogu da napišu udžbenik o tome šta je demagogija. Ljudi koji su hteli da grade mini hidroelektrane, ili da pomognu svojim ortacima da ih izgrade, danas se protiv toga bore. Pa vi ste sami to priznali ovde, javno. Niste? Onda mora da je to bio vaš dvojnik koji je govorio za Južne vesti o tome. Govorili ste da vlast beži od građana i neće da razgovara sa njima. A sa vama lično je, dok ste bili ekološki aktivista a danas ste političar, tada razgovarao predsednik Aleksandar Vučić, koji je na vaš zahtev obećao da će biti zabranjena gradnja MHE u zaštićenim područijima, i to je učinjeno. Vi ne želite da priznate ni nešto što je realno vaš uspeh, ali vam je teško da to kažete jer je to uradio Aleksandar Vučić. -

Brnabić je izneal i podatak da je i ona lilčno svojevremeno razgovarala sa Ćutom u svom kabinetu. „ Vi ste na sastanak u moj kabinet došli sa profesorom Ratkom Ristićem. Ali niste rekli građaniam da je profesor Ristić bio član revizionih komisija koje su izdavale građevisnek dozvole za izgradnju MHE, koje je kasnije želeo da ruši. I kada smo taj podatak izneli, da je čovek davao suglasnost za MHE, on kaže da je to tačno ali da tada nije znao kakav je uticaj tih malih hidroelektrana. Znači, on je kao stručnjak učestvovao u radu revizione komisije, nije znao njihov uticaj, ali ga to nije sprečilo da uzima novac za svoje članstvo u komisiji, i taj novac, novac svih građana Srbije, nije vratio“.

- Ja ne menjam svoje mišljenje od danas do sutra. Kako kažemo – tako i uradimo. Ako smo pogrešili snosimo odgovornost za to. Vi mene optužujete za demagogiju, a vi ste ti koji ste kao ekolog pričali kako se nikada nećete baviti politikom, jer je to prljava rabota, a evo vas danas u Narodnoj skupštini. Toliko o vama, i koliko držite vaša obećanja pa neka građani sami prosude ko je demagog - završila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Kale

22.06.2023 13:26

Cuta i njegove glupe ideje...

Mila

22.06.2023 13:32

Cuta nije vredan da se Ana oko nega nervira, nista pametno nije uradio u zivotu samo laze

Jojo

22.06.2023 13:40

Ćuta dosledan jedino prema vinjaku.

Stefan

22.06.2023 13:55

Ćuta je licemer koji je bezopasan samo kada svoje komplekse utopi u alkohol.