NOVI PRITISAK NA MEDIJE: Miroslav Aleksić tužio direktora Srpskog telegrafa, TRAŽI DA MU SAŠA MILOVANOVIĆ ISPLATI 300.000 DINARA ZA "INTENZIVNI DUŠEVNI BOL"!

Autor:

Vesti

05.04.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi pritisak na medije! Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke Vuka Jeremića, tužio je direktora Srpskog telegrafa Sašu Milovanovića, samo zato što je javno izneo sumnje o njegovim malverzacijama.

NOVI PRITISAK NA MEDIJE: Miroslav Aleksić tužio direktora Srpskog telegrafa, TRAŽI DA MU SAŠA MILOVANOVIĆ ISPLATI 300.000 DINARA ZA "INTENZIVNI DUŠEVNI BOL"!

Foto: Republika.rs, Novas

Povod za tužbu kojom Aleksić traži čak 300.000 dinara nematerijalne štete "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti" je Milovanovićevo gostovanje na televiziji Pink 13. februara ove godine.

Tačnije, radi se o ovoj izjavi:

- I ovog drugog velikog, istaknutog političara Aleksića, poznatog po tome da je imao dvojku iz srpskog i ruskog, ali iz matematike imao jedinicu, međutim ta jedinica iz matematike mu je dovoljna bila, dovoljna mu je bila da opustoši Fond sa tastom za 680.000 evra.

Osnov za tužbu je i to što ga je Milovanović nazvao "jediničarem".

Umesto da kao političar i narodni poslanik ima viši prag tolerancije, jer je javna ličnost podložna kritici, Aleksić se mašio tužbe, bez obzira što Milovanović nije prvi koji je tvrdnju o porodičnim mućkama izneo u javnost. O tome je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom jednog skupštinskog zasedanja.

Foto: Republika

 

 

- Naime, sa Ljubišom Kneževićem, inače tastom, ocem svoje supruge, (Aleksić, prim. aut.) formira Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su izvlačili državne pare. Tast prelazi u Nacionalnu službu za zapošljavanje u Trsteniku i počinje da sklapa direktne poslove sa zetom i ćerkom. Tada od 2008. do 2012. godine na račun Fonda za unapređenje resursa Miroslava Aleksića i građana i udruženje "Peščanik", uplaćeno je, znate li koliko? Ovaj je uzeo 685 hiljada evra - rekao je predsednik.

O Aleksićevoj mutnoj biografiji je govorio i predsedavajući Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

- Protiv Miroslava Aleksića podneto je više od 10 krivičnih prijava za brojne malverzacije u Trsteniku. Šteta koju je napravio meri se u milionskim iznosima. Najslikovitiji primer je slučaj u kojem je Aleksić osnovao porodičnu nevladinu organizaciju koja je dobijala unosne poslove, između ostalog i iz Nacionalne službe za zapošljavanju u kojoj je rukovodilac bio njegov tast - rekao je Orlić.

Milovanović: Političar Aleksić hoće da me ućutka!

Republika

Foto: RTV PINK/printscreen

 

Političar Miroslav Aleksić tužio me je po dva osnova. Prvi što sam ga nazvao "jediničarem", jer sam izjavio da je u školi imao jedinicu iz matematike. Moja greška, iskreno se izvinjavam. Iz matematike je marljivim radom zaslužio čitavu dvojku, baš kao i iz srpskog i ruskog jezika, a na popravnom je završio zbog jedinice iz predmeta Elektronski računari i programiranje. 

Drugi razlog je što sam rekao da je sa tastom prihodovao 680.000 evra. I tu sam nažalost pogrešio, uzeli su 685.000 evra državnih para za pet godina, o čemu postoje dokazi a što je bila tema skupštinske rasprave u kojoj je učestvovao i predsednik države, predsednik skupštine i brojni političari vlasti i opozicije.

Tužbu političara Aleksića i zahtev da mu isplatim 300.000 dinara za pretrpljeni "intezivni duševni bol" doživeo sam kao direktan atak na moju slobodu izražavanja i pokušaj ućutkivanja, kako ne bih govorio o liku i nedelu istog. 

Pošto smo svedoci činjenice da danas novinari idu u zatvor zbog iznesenog mišljenja, a uz ovakvu sudsku praksu, pretpostavljam da bi trebalo polako da pakujem stvari za Centralni zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading