VUČIĆ SA ESKOBAROM: Normalizacija odnosa sa Prištinom i formiranje ZSO

Autor: Republika

Vesti

15.03.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine.

VUČIĆ SA ESKOBAROM: Normalizacija odnosa sa Prištinom i formiranje ZSO

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, formiranju Zajednice srpskih opština i mogućnostima za pronalaženje kompromisnih i održivih rešenja u dijalogu koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Predsednik Vučić je ponovio nepromenjenu poziciju Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regionu i rešavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma i očuvanju državnih i nacionalnih interesa, navodi se iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine, kao i na angažmanu kada je reč o bezbednosti i zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i formiranju Zajednice srpskih opština.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (200)

Loading
Caca

15.03.2023 17:53

Predsednik Vučić na sve načine pokušava da stupi u normalne odnose sa Prištinom,i zalaže se za mir i stabilnost u celom regionu!

Bole

15.03.2023 17:55

Formiranje ZSO jebod suštinskog značaja za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine,jedno bez drugog neće moći

novak

15.03.2023 17:57

Hvala Eskobaru što je posetio Srbiju i saslušao predsednika Vučića o našim problemima i verujemo da će pomoći da se reši prblem sa Prištinom.

Nika

15.03.2023 17:57

Za Srbiju je formiranje ZSO najvažnija tema u nastavku pregovora, bez ZSO sve drugo nema smisla.