SUTRA U OSAM KREĆE KAŽNJAVANJE: Kurti ne odustaje od progona vozača sa SRPSKIM tablicama

Autor:

Vesti

21.11.2022

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tu meru najavio je ranije premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kako bi primorao Srbe da uzmu registarske oznake lažne države.

SUTRA U OSAM KREĆE KAŽNJAVANJE: Kurti ne odustaje od progona vozača sa SRPSKIM tablicama

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovom planu, ko nema "RKS" tablice biće kažnjen sa 150 evra, a ovoj meri prethodilo je uručivanje opomena koje su deljene našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da je za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica u pokrajini, koji ističe u martu 2023. ako to ne prati, kako je naveo, "dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

Republika

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

- Rok je bio mart 2023. Dakle, dolazimo ovde u Brisel da se dogovorimo o novom putu za sporazum pre marta 2023. Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Žozep Borelj, odustali od roka i od predloga EU za normalizaciju odnosa - tvrdi Kurti.

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za, kako je naveo, "nelegalne" registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da Beograd više ne izdaje tablice sa akronimima gradova na KiM, prenela je Koha.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading