Lavrov pozvao Selakovića u Moskvu: Nadamo se da njegov avion neće biti izložen sramotnom kažnjavanju! Naši kontakti ne staju!

Autor:

Vesti

06.06.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Lavrov je trebalo danas da doputuje u Beograd, ali je njegova poseta jutros zvanično otkazana.

Lavrov pozvao Selakovića u Moskvu: Nadamo se da njegov avion neće biti izložen sramotnom kažnjavanju! Naši kontakti ne staju!

Foto: printscreen/RTS

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govorio je na konferenciji za medije u Moskvi umesto planirane posete Srbiji.

Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile su u nedelju uveče prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor uoči najavljene posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

- Naše odnose sa Srbijom niko neće uspeti da sruši - naglasio je Lavrov.

- U svakom slučaju, naši kontakti ne nestaju. Pozvali smo Selakovića da u najskorije vreme poseti Rusiju. Nadamo se da avion kojim on bude leteo neće biti izložen još jednom sramotnom kažnjavanju od Brisela koji je izgubio svaku pristojnost - naveo je on.

Lavrov je, takođe, istakao da cene "hrabar stav koji zauzima Srbija i lično predsednik Vučić".

Na pitanje o razlozima zašto mu je onemogućen prelet, Lavrov je rekao da su ti razlozi razmatrani u medijima.

- Iznosila se verzija da je Lavrov u Srbiji jedan od najnepoželjnijih gostiju, jer dolazi pre Olafa Šolca i da je on bio nezadovoljan, čak uvređen time. Ostavljam to na duši analitičara koji su to iznosili. To je ponižavajuće pre svega za takve medije - naveo je Lavrov.

On je dodao da Moskva još nije čula zvanična objašnjenja zašto je zabranjen prelet ruske delegacije.

- Znam da će biti mnogo objašnjenja, zemlje koje su odbile prelet ruskom avionu će reći da su im to naredili u NATO i EU, a oni će opet govoriti da su te zemlje same donosile odluke - rekao je ruski ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading