BERIŠA I NJEGOVE PRISTALICE ZAVRŠILI DIVLJANJE U TIRANI! Rama, Vučić i Zaev na večeri u Elbasanu!

Autor:

Vesti

20.12.2021

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest ispred Vlade Albanije u Tirani protiv inicijative "Otvoreni Balkan", u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Saljija Beriše, okončan je večeras.

BERIŠA I NJEGOVE PRISTALICE ZAVRŠILI DIVLJANJE U TIRANI! Rama, Vučić i Zaev na večeri u Elbasanu!

Foto: twitter/screenshot

Protest je organizovan uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju "Otvoreni Balkan", koji je trebalo da se održi danas i sutra u Tirani.

Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dečak je pao sa bandere pokusavajući da obori zastavu.

Albanski premijer Edi Rama odlučio je da početni deo samita Otvorenog Balkana sa Zoranom Zaevom i Aleksandrom Vučićem premesti iz Tirane u grad Elbasan.

Odluka je, kako su preneli albanski mediji, doneta nakon što je Demokratska stranka najavila proteste u Tirani.

Aleksandar Vučić večeras ima zajedničku večeru sa Ramom i Zaveom u Elbasanu, a sutra će uslediti radni sastanci i predviđeno je potpisavanje šest sporazuma.

Učesnici protesta, na čelu sa Berišom, prethodno su se okupili ispred sedišta Demokratske stranke u Tirani i onda su prošetali do zgrade Vlade, gde je postavljena bina, a nedaleko odatle se nalazi i ambasada Srbije u Tirani, javlja izveštač Tanjuga.

Sali Beriša je okupljenima na protestu večeras poručio da je ''Otvoreni Balkan projekat koji ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije na ovim prostorima''.

- Mi smo protiv ovog projekta jer je istorija pokazala da je jedan od najvećih promašaja bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu. Mi smo protiv ovog projekta jer je u suprotnosti sa našim nacionalnim projektom - rekao je Beriša, prenela je ''Koha ditore''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading