JOVANOVIĆ POZVAO SRPSKE ZVANIČNIKE: Prestanite da dajete legitimitet Kristijanu Šmitu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.11.2021

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović smatra da zvaničnici Srbije treba da prestanu da daju legitimitet Kristijanu Šmitu kojeg, kako kaže, prihvataju kao visokog predstavnika u BiH što pokazuju sastajanjem sa njim i da usklade politiku sa interesima Republike Srpske, uz koju je stala i Rusija svojim, kako je naveo, nepriznanjem Šmitove funkcije.

Republika

Foto: Tanjug

Miloš Jovanović

- Rusija je ućutkala uz pomoć veta visokog predstavnika EU Kristijana Šmita da se ne obrati UN jer njegov izbor nije učinjen u skladu sa Dejtonskim sporazumom - kazao je Jovanović tokom razgovora sa građanima Užica i Priboja tokom posete predstavnika koalicije NADA, koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana Zlatiborskom okruga.

Jovanović je poručio da ta koalicija smatra da je obaveza Srbije da se brine o interesima Srba gde god da žive, a naročito u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju koalicije NADA.

Dodao je i da je u interesu Srba mir u regionu i ekonomsko i svako drugo povezivanje, kako kaže, tih srpskih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading