OPASNA SMS PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Nikako ne otvarajte ovaj link! NA UDARU KLIJENTI OVE POZNATE BANKE!

Autor:

Vesti

10.05.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banka obaveštava sve da ne stoji iza takvih SMS poruka i da je u pitanju prevara.

OPASNA SMS PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Nikako ne otvarajte ovaj link! NA UDARU KLIJENTI OVE POZNATE BANKE!

Foto: pixabay.com

UniCredit Banka je upozorila sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od SMS prevara, poznata kao "smishing". U ovom obliku prevare, ime banke se koristi kako bi se građani naveli da kliknu na link iz SMS poruke koji je zapravo zlonameran. Putem ovakvih poruka, građani se pozivaju da popune lične podatke, a sve sa krajnjim ciljem njihove zloupotrebe.

Putem lažnih SMS poruka se deli određeni link preko koga se zahteva unošenje ličnih podataka korisnika. UniCredit Banka ističe da ne stoji iza ovakvih poruka i upozorava građane da ne postupaju prema instrukcijama koje se navode u ovakvim lažnim porukama. Takođe, naglašava se važnost ne ostavljanja ličnih podataka putem sumnjivih linkova.

U cilju zaštite svojih klijenata, UniCredit Banka poziva građane da budu oprezni kada su u pitanju zahtevi za unošenjem ličnih podataka putem SMS poruka, posebno ukoliko te poruke dolaze od nepoznatih izvora. Takođe, preduzeti su svi neophodni koraci kako bi se sprečile dalje slične aktivnosti.

UniCredit Banka ističe da je preduzela sve neophodne korake kako bi unapredila bezbednost svojih klijenata, kao i da kontinuirano radi na sprečavanju različitih oblika prevara. Građani se podsećaju da je važno da budu oprezni i da ne dele lične podatke putem sumnjivih kanala komunikacije.

Za kraj, važno je napomenuti da je bezbednost ličnih podataka od izuzetne važnosti, te da je neophodno da građani budu informisani o potencijalnim prevarantskim aktivnostima kako bi zaštitili svoje finansijske interese. 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading