HITNA POMOĆ I SINOĆ ZBRINJAVALA PIJANE MALOLETNIKE! Veliki broj bio u stanju TEŠKE ALKOHOLISANOSTI - doktori uputili hitan apel!

Autor:

Vesti

21.04.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć imala je pune ruke posla!

HITNA POMOĆ I SINOĆ ZBRINJAVALA PIJANE MALOLETNIKE! Veliki broj bio u stanju TEŠKE ALKOHOLISANOSTI - doktori uputili hitan apel!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstock

Beogradska služba Hitne pomoći saopštila je da je tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto zbog teške alkoholisanosti.

Doktorka Milena Popović apelovala je na roditelje da obrate više pažnje na decu.

Protekle noći nije bilo saobraćajnih nezgoda, a dežurne ekipe Hitne pomoći su 115 puta izlazile na teren, od čega je 13 intervencija bilo na javnim mestima.

Građani koji imaju hronična oboljenja javljali su se toj službi zbog povišene temperature i bola u grudima.

Podsećamo i na slučaj iz februara kada se više maloletne dece otrovalo alkoholom.

Na proslavi Dana zaljubljenih u jednom beogradskom noćnom klubu, dogodila se zabrinjavajuća situacija. Uz kupljenu ulaznicu od 3.000 dinara, posetioci su imali mogućnost neograničenog konzumiranja alkoholnih pića, što je dovelo do toga da su mnogi, uključujući i maloletnike, preterali sa mešanjem žestokih pića. Kao rezultat, mnogi su povraćali i gubili svest, stvarajući uznemirujuće prizore. Svedoci su opisali kako su neki bili iznošeni na nosilima, a nekoliko ih je završilo na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) na lečenju.

Na VMA je tada zbrinuto 33 dece, od kojih je bilo i mlađih od 15 godina.

Trovanje čak 33 dece alkoholom, među kojima i mlađih od 15 godina i to sa 2,8 primila alkohola u krv, otvorilo je mnoga pitanja na koja još uvek nema odgovora, a nadležni su tada naglašavali da za ovaj incident odgovornost treba da snose i roditelji alkoholisanih maloletnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading