SRBIN NA POSLU PROLAZI KROZ PAKAO ZBOG KOLEGINICE! Ne zna više šta da radi! LJUDI, 2024. JE, A ONA SE PONAŠA OVAKO!

Autor:

Vesti

19.02.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panika, drama oko sitnica, sve mora sada i odmah, igra okrivljivanja, naređujući ton, oko najmanje nesuglasice predlaže ozvaničenje komunikacije, zapisnike, pisane tragove, priča mladić o koleginici.

SRBIN NA POSLU PROLAZI KROZ PAKAO ZBOG KOLEGINICE! Ne zna više šta da radi! LJUDI, 2024. JE, A ONA SE PONAŠA OVAKO!

Foto: shutterstock

U svetu poslovanja, međuljudski odnosi mogu biti izazovni, a jedan mladi muškarac iz Srbije izneo je svoje iskustvo sa koleginicom koja prema njemu ima neprijateljski stav. On je podelio svoje iskustvo na Reditu, postavljajući pitanje kako se nositi sa situacijama kada se kolege prema vama ponašaju sa "zapovedničkim tonom".

Ovaj mladić je opisao situaciju sa koleginicom koja je, iako prijateljski nastrojena u svakodnevnom okruženju, postajala zahtevna i neprijateljska kada bi počeli da rade zajedno. On je istakao da je radna kultura u njihovoj firmi fleksibilna, te da se ne slaže sa zapovedničkim pristupom i zastrašivanjem u kreativnim industrijama.

- Koleginica je došla pre godinu dana, starija od mene i može se reći blago nadređena. U kancelariji sve super, jako draga osoba sa kojom o svemu može da se priča - međutim, kad krenemo da radimo zajedno pretvara se u meni nepoznatu osobu - piše on, prenosi Blic.

- Panika, drama oko sitnica, sve mora sada i odmah, igra okrivljivanja, naređujući ton, oko najmanje nesuglasice predlaže ozvaničenje komunikacije, zapisnike, pisane tragove. Suvišno je reći da kada se ne primim na zapovedanje i histeriju to povlači dodatno neprijateljstvo, naređivanje, ledeni ton, pa i neko blago zastrašivanje.

- Ja sam bio tih, povučen, radio svoj posao i sa njom radio na jednom potpuno pasivnom klijentu. Međutim, svaki moj brif koleginica je morala da iskritikuje i nađe neku sitnicu, jedanput sam joj skrenuo pažnju na to a ona je već htela da sve raspravimo sa direktorima agencije. Razbijao sam glavu šta sam joj uradio, jesam li nekako izazvao. Vreme mi govori i pokazuje da u oba slučaja - izgleda nije do mene. I žao mi je što su možda koleginice u meni videle nešto što nisam, što sam ih podsetio na neke njihove duhove prošlosti" napisao je on te pitao za predloge potencijalnih rešenja.


Ova anonimna objava pokrenula je živu raspravu na Redditu, gde su ljudi izneli svoja slična iskustva i nudili savete. Jedan korisnik je podelio svoje mišljenje da problem možda leži u samom mladiću, naglašavajući da slična situacija sa više koleginica ukazuje na to da on takođe ima ulogu u konfliktu.


Među predlozima za rešavanje konflikata na poslu, korisnici su delili svoja iskustva kako su se nosili sa sličnim situacijama. Neki su savetovali taktički pristup, sačekavši da koleginica napravi grešku pre nego što joj se suprotstave, dok su drugi sugerisali da takvo ponašanje može biti posledica privatnih problema ili kompleksa.

U zaključku, ovo iskustvo ukazuje na kompleksnost međuljudskih odnosa na radnom mestu i pokreće pitanje kako se nositi sa zahtevnim i neprijateljskim kolegama.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading