"OVA KUĆA JE BILA PUNA SMEHA I SREĆE": Požar uništio tek sređen dom porodice sa sedmoro dece u selu kod Zaječara, štetu ne mogu sami da saniraju

Autor:

Vesti

28.01.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Stanojević ističe da im je najpotrebniji građevinski materijal, prozori i vrata kako bi zatvorili i zagrejali kuću i ponovo je pretvorili u dom za sebe i svoju sedmočlanu porodicu.

"OVA KUĆA JE BILA PUNA SMEHA I SREĆE": Požar uništio tek sređen dom porodice sa sedmoro dece u selu kod Zaječara, štetu ne mogu sami da saniraju

Foto: RTS/printscreen

Prošlog vikenda, u selu Vratarnica kod Zaječara, kuća devetočlane porodice Stanojević izgorela je do temelja zbog neispravnih električnih instalacija. Srećom, u požaru niko nije povređen, a vatrogasci su brzo intervenisali i ugasili vatru. Međutim, šteta je bila ogromna, te porodica sama nije mogla da je sanira.

Dejan Stanojević je ispričao kako je reagovao kada je izbila vatra u njihovom domu.

- Žena me je probudila i čula Dušanov vrisak, zapomagao je za pomoć. Odmah sam skočio i izašao. Plamen kulja na sve strane. Jedva sam ga našao u kupatilu. Izvadio sam dete, iskočio kroz prozor, izvadio jednog po jednog - rekao je Dejan.

Zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji i prisebnosti, niko nije povređen u ovoj nesreći.

Borba protiv posledica požara

Marija Stanojević je istakla da je njihov dom pre samo šest dana bio ispunjen smehom i srećom, dok je sada ostalo samo crnilo. Ipak, porodica ne želi da opterećuje druge već se sama bori da ponovo uspostave normalan život.

- Renovirali smo je, sredili, napravili bolje uslove, proširili. Tu su bili hodnici, mi od toga napravili dnevnu sobu. Ova kuća je do pre šest dana bila puna dece, smeha, sreće, a sada – crnilo, buktinja je bila katastrofa. Ne želimo da opterećujemo nikog, sami ćemo da se mučimo, da sredimo. Samo ako bi mogao materijal da se obezbedi - apelovala je Marija, prenosi RTS.

Podrška porodice i komšija

Porodica Stanojević nije ostala sama u borbi protiv posledica požara. Dejanova sestra Violeta Spasić sa suprugom odmah im je pritekla u pomoć iz Kovina. Takođe, Velisav Jovanović iz njihovog sela pružio im je privremeni krov nad glavom. Pomoć je stigla i iz zaječarskog Crvenog krsta, a nadaju se da će im pomoći pružiti i ostale nadležne institucije, kao i ljudi dobre volje.

Potreba za građevinskim materijalom

Porodica Stanojević ističe da im je najpotrebniji građevinski materijal, prozori i vrata kako bi zatvorili i zagrejali kuću i ponovo je pretvorili u dom za sebe i svoju sedmočlanu porodicu. Elektrodistribucija je već sanirala deo instalacija, a sada im je najvažnije da obezbede osnovne uslove za život.

Kroz teškoće koje su ih zadesile, porodica Stanojević pokazala je izuzetnu hrabrost i odlučnost da se izbore sa nedaćama, uz podršku svojih najbližih i zajednice. Njihova priča o ponovnom izgradnji doma sigurno će inspirisati mnoge ljude da pruže pomoć i podršku u ovim teškim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading