"SEOBA SRBA NA ZLATIBOR" Na graničnim prelazima i naplatnim rampama KOLAPS: Dugačke kolone vozila širom zemlje (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

30.12.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primetne su velike gužve.

"SEOBA SRBA NA ZLATIBOR" Na graničnim prelazima i naplatnim rampama KOLAPS: Dugačke kolone vozila širom zemlje (VIDEO)

Foto: Tanjug/A. Ćirić

Auto moto savez Srbije (AMSS) jutros je saopštio da su kolovozi u Srbiji suvi i da je prohodnost puteva dobra, ali je istovremeno upozorio na pojačan saobraćaj, što se upravo i dešava. Tokom popodnevnih sati na graničnim prelazima sa Crnom Gorom, Gostun i Dobrakovo, primećen je pojačan intenzitet saobraćaja, zbog čega su se formirale dugačke kolone vozila u oba smera. Na prelaz granice čeka se od 15 minuta do pola sata, što je rezultiralo značajnim zadržavanjima za putnike.

https://twitter.com/dvd221_/status/1741062599129637364

Nepregledna kolona vozila formirala se na putu ka Zlatiboru, što je u javnosti već nazvano "Seoba Srba na Zlatibor". Veliki broj automobila usmeren je ka Čačku, a većina vozila nosi beogradske registarske oznake. Ova neobična pojava privukla je pažnju javnosti i postala tema razgovora na društvenim mrežama.


AMSS kamere sa graničnih prelaza beleže kolone vozila u oba pravca na granici sa Bugarskom. Takođe, primećen je veći broj vozila na izlazu iz Srbije ka Makedoniji, kao i na ulazu u Srbiju iz Mađarske. Ovi podaci ukazuju na značajan promet na graničnim prelazima i moguća duža zadržavanja za putnike koji putuju na ovim pravcima.

Uz jutarnje saopštenje AMSS-a, vozače se savetuje da budu strpljivi i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Takođe, preporučuje se da putnici koji planiraju putovanje na nekom od graničnih prelaza sa Crnom Gorom ili susednim zemljama budu spremni na moguća zadržavanja i planiraju vreme putovanja u skladu sa trenutnom situacijom na putevima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading