METEO-ALARM UPALJEN ZA ČETIRI REGIONA SRBIJE! Stižu sneg i kiša u ove krajeve! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

22.12.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sajtu RHMZ može se videti da je trenutno najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura -4°C, dok je nula stepeni na Zlatiboru.

METEO-ALARM UPALJEN ZA ČETIRI REGIONA SRBIJE! Stižu sneg i kiša u ove krajeve! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NAĐA PODOBNIK/bs.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo upozorenje za sneg i kišu u većem delu Srbije, navodeći da će samo krajnji sever zemlje biti pošteđen ovih vremenskih nepogoda.

Tokom poslepodneva očekuje se mestimična kiša, dok će u planinskim predelima padati sneg, osim na severu zemlje gde će se zadržati suvo vreme.

- Tokom poslepodneva mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom, osim na severu zemlje gde će se zadržati suvo vreme - stoji u upozorenju RHMZ.


Na sajtu RHMZ može se videti da je trenutno najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura -4°C, dok je nula stepeni na Zlatiboru. Sjenica beleži jedan stepen iznad nule, dok je najtoplije u Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Negotinu gde je izmereno 9 stepeni.

U 4 regiona Srbije - Istočnoj, Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji - trenutno je upaljen žuti meteoalarm. Ovaj alarm označava potencijalno opasno vreme, jer se očekuje kiša i sneg. Iako ove vremenske pojave nisu neuobičajene, građani treba da budu oprezni ako planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Zbog obilnog snega, danas i sutra će biti neophodna zimska oprema u brdsko-planinskim predelima, gde se sneg i led mogu zadržavati na kolovozima.

Od drugog dana vikenda očekuje se stabilizacija vremena i postepeno otopljenje. U nedelju i tokom većeg dela sledeće sedmice, temperature se očekuju ponegde i preko 15°C.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading