UPOZORENJE! Nevreme u ova dva dela SRBIJE, evo gde će biti najkritičnije

Autor:

Vesti

21.05.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

UPOZORENJE! Nevreme u ova dva dela SRBIJE, evo gde će biti najkritičnije

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je građane na moguća nevremena koja se očekuju tokom današnjeg dana. Kako navode iz Zavoda, u narednim satima se predviđaju pljuskovi praćeni grmljavinom, a tokom popodneva se očekuje dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa padavinama.

Područja pogođena nevremenom

Prema najavama RHMZ-a, padavine se prvo očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije. Međutim, kako dan bude odmicao, očekuje se da će se nevreme proširiti na ostale delove zemlje, sa sve češćim pojavljivanjem oblačnih razvoja i padavina.

Moguće posledice nevremena

Nevreme može prouzrokovati različite nepogodnosti, kao što su lokalni poplavi, problemi u saobraćaju i slično. Građanima se savetuje da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od eventualnih neprijatnosti koje mogu nastati usled lošeg vremena.
 

- Najveća grmljavinska aktivnost sa lokalno obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom osmatra se trenutno na severu Zlatiborskog okruga (Bajina Bašta - Čajetina - Užice - Požega - Kosjerić) - stoji u najnovijem upozorenju u 14.45.

- Ova oblačnostu južnoj-jugozapadnoj struji premeštaće se ka Kolubarskom okrugu. Istovremeno, očekuje se da oblačnost iz BiH zahvati Podrinje i takođe uslovi jake pljuskove sa grmljavinom i ponegde gradom - upozorava RHMZ.

- Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju - piše na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading