JAKO ZAHLAĐENJE STIŽE U SRBIJU! Objavljena vremenska prognoza za kraj godine i januar 2024!

Autor:

Vesti

20.12.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dugoročnoj prognozi, januar će biti znatno hladniji od decembra.

JAKO ZAHLAĐENJE STIŽE U SRBIJU! Objavljena vremenska prognoza za kraj godine i januar 2024!

Foto: shutterstock

U četvrtak će doći do postepenog povećanja oblačnosti, ali će i dalje vladati suvo vreme. Vetar će biti umeren do jak, a uveče se očekuju i vrlo jaki udari južnog i jugozapadnog vetra. Dnevne temperature će se kretati od pet do devet stepeni.  

Od petka do ponedeljka, očekuje se uticaj jakog ciklonalnog sistema, čiji će centar putovati preko Skandinavije ka zapadu u jugu Rusije. Ovaj sistem donosi zimsku oluju sa orkanskim udarima vetra, kišom, snegom i ledenom kišom. U petak i subotu će biti veoma vetrovito, uz padavine u vidu kiše i snega iznad 800 metara nadmorske visine. Vetar će biti jak, a temperature će se kretati iznad proseka, ali će zbog vetra delovati hladnije.

Doček Božića po gregorijanskom kalendaru može biti praćen snegom samo na planinama, posebno u središnjoj i istočnoj BiH, severnoj Crnoj Gori, južnoj, jugozapadnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji. U nizijama sneg neće biti moguć.

Početkom sledeće nedelje očekuje se jačanje anticiklona i smirivanje atmosfere. Predviđa se suvo i relativno toplo vreme, uz maglovita jutra i temperature koje će se kretati do 11 stepeni Celzijusa.

Sve ovo ukazuje na moguću izmenu sinoptike pred kraj ove i početkom naredne godine, ali dugoročni parametri podržavaju znatno jaču zimu u januaru. Ipak, treba sačekati i videti kako će se sinoptika razvijati u narednom periodu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading