KRUŽI NOVA PREVARA, A TIČE SE PENZIONERSKIH KARTICA! PIO fond upozorio najstarije građane da ne naseduju!

Autor:

Vesti

07.12.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fond PIO podseća penzionere koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu da svoju karticu mogu lično da preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave.

KRUŽI NOVA PREVARA, A TIČE SE PENZIONERSKIH KARTICA! PIO fond upozorio najstarije građane da ne naseduju!

Foto: Printscreen

PIO fond je upozorio da kruži nova prevara, a odnosi se na penzionerske kartice.

Naime, primaju sve učestalije žalbe penzionera da dobijaju pozive sa nepoznatih brojeva u kojim im se sugeriše gde mogu da podignu penzionerske kartice.

- U pitanju je prevara jer PIO fond, kao jedini nadležni za podelu kartica, korisnike ne obaveštavaju na ovaj način - saopšteno je.

- Fond PIO podseća penzionere koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu da svoju karticu mogu lično da preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave, navedenoj u obaveštenju koje dobiju putem poruke na mobilnom telefonu ili u mejlu - objavljeno je na sajtu Fonda PIO, uz napomenu da kartice deli isključivo ovaj Fond.

Iz Fonda podsećaju da je radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg čekanja, produženo radno vreme njihovih filijala i da se kartice mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 sati, kao i subotom od 7 do 12 sati.

Primenom Penzionerske kartice, koja je stupila na snagu 1. oktobra, penzioneri u Srbiji ostvaruju značajne popuste prilikom kupovine.

Penzioneri mogu pronaći precizan spisak firmi i objekata u kojima se odobravaju popusti na sajtu Fonda PIO, kao i putem aplikacije Penzionerska kartica.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading