Novi kabinet u Osnovnoj školi ''Branko Radičević'' u Maradiku, uz podršku NIS-a

Autor:

Vesti

10.11.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici ove škole učestvovali su i na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS.

Novi kabinet u Osnovnoj školi ''Branko Radičević'' u Maradiku, uz podršku NIS-a

Foto: NIS

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Maradiku, u opštini Inđija, dobila je novi kabinet za učenje ruskog jezika. Opremanje i adaptaciju kabineta podržala je kompanija NIS u okviru svog programa „Energija znanja“. 

Kabinet za ruski jezik u potpunosti je renoviran i opremljen je novim nameštajem i modernom opremom, koja će doprineti da nastava bude savremenija i interesantnija. Kabinet će moći da koriste svi učenici ove škole, što će poboljšati uslove za izvođenje nastavnih aktivnosti.

Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Maradiku pohađa 156 učenika, uglavnom iz Maradika i okolnih sela, a u ovom trenutku 76 đaka uči ruski jezik. Učenici ove škole učestvovali su i na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS. Zahvaljujući postignutim rezultatima, NIS je kroz program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi. 

Kompanija NIS je program „Energija znanja“ pokrenula 2012. godine. Kroz ovaj program NIS je do sada opremio više od 60 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima širom Srbije, od čega je 19 kabineta namenjeno nastavi ruskog jezika. NIS podržava i organizaciju dvojezične, srpsko-ruske nastave u tri škole u Srbiji, kao i realizaciju NIS Olimpijade iz ruskog jezika, koja je 2014. godine ušla u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading