ZAMALO IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA MIRIJEVU! Deca istrčala ispred kamiona, vozač JEDVA UKOČIO - opet izazov ili dečija nepažnja?!

Autor:

Vesti

11.10.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nimalo prijatna scena dogodila se juče u Beogradu, na okretnici autobusa 27 na Mirijevu.

ZAMALO IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA MIRIJEVU! Deca istrčala ispred kamiona, vozač JEDVA UKOČIO - opet izazov ili dečija nepažnja?!

Foto: shutterstock

Kako je jedna Beograđanka opisala na društvenim mrežama, autobus 79 je stao na stanicu, a ona je bila iza njega i čekala da putnici uđu u vozilo kada se sve desilo.

- U suprotnom smeru nailazi veliki kamion, vozi normalno, propisanom brzinom. Dok iz ili iza autobusa izleće nekoliko dečaka, možda imaju desetak godina i kreću da pretrčavaju ulicu iza autobusa, a ispred kamiona. Hvala Bogu, čovek je ukočio u sekundi, tačno kod mog prozora, pa sam sve videla. Žao mi je čoveka, veliki je to stres - napisala je jedna Beograđanka.

Kako dalje navodi, sve se ovo dešavalo van pešačkog prelaza.

Republika

Foto: printskrin/TV Prva

 

Novi opasni TikTok izazovi

Na novi opasan trend širilo se upozorenje i pre desetak dana kada je i poruka direktora jedne škole stigla do roditelja.

- Direktor škole me je zamolio da vas obavestim o događaju. Škola je primila dopis od strane roditelja iz naše škole da su deca danas oko 11.50 časova na uglu Bulevara kralja Petra prvog i ulice Kraljevića Marka, na autobuskom stajalištu izletala pred automobile. Igraju se tako što bacaju neki sitan predmet na kolovoz i kada vide da nailazi automobil pritrčavaju da ga dohvate. Automobili su kočili i oni su to ponavljali više puta. U pitanju su sigurno neki TikTok izazovi ili slično. Škola će preduzeti neophodne korake, ali je potrebna i podrška roditelja. Napominju da ne znaju da li su to naša deca ili deca iz druge škole. O svemu je obaveštena policija - navodi se u saopštenju direktora jedne od škola u blizini koje se dogodio incident.

Republika

Foto: pixabay.com

TikTok izazovi

Da je trenutno aktuelan ovaj i slični trendovi, potvrdila nam je i stručnjakinja za bezbednost dece na internetu Katarina Jonev.

Što se tiče dece TikTok izazova, trenutno su popularni: istrčavanje ispred vozila, gađanje sitnim predmetima vozila i bacanje najčešće sitniša na ulice i istrčavanje, kako bi se to pokupilo - rekla je za Republiku i dodala da se na ovaj način direktno ugrožava život dece.

Takođe je napomenula da bi roditelji trebalo da obrate pažnju na sadržaj koji im deca prate, ali i da treba edukovati najmlađe i predočiti im koje posledice ovakvi izazovi mogu imati.

Deca pešaci sve ugroženiji

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, povećan je broj dece koja smrtno stradaju u saobraćaju kao pešaci.

Skoro polovina poginule dece u saobraćaju strdalo je dok su bila pešaci, što je više u odnosu na petogodišnji prosek.

Šestoro dece pešaka poginulo je 2022. godine, dok je teške telesne povrede imalo čak 85 dece uzrasta 0-14 godina, zabrinjavajući su podaci.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

11.10.2023 12:57

Deca sve manje paze na okolinu. Zamišljeni su i njihove glave i misli su u Internetu i kada im nije upaljen mobilni.