NADUVAŠ SE HAŠIŠOM I KRENEŠ U SVOJ SVET, ODATLE TE JEDAN KORAK DELI OD SUICIDA: Monah Arsenije otkrio DETALJE svog burnog života pre monaštva

Autor:

Vesti

26.09.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monah Arsenije Jovanović nekada je živeo potpuno drugačijim stilom nego danas, a evo kako se sve promenilo.

NADUVAŠ SE HAŠIŠOM I KRENEŠ U SVOJ SVET, ODATLE TE JEDAN KORAK DELI OD SUICIDA: Monah Arsenije otkrio DETALJE svog burnog života pre monaštva

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HelmCast

Monah Arsenije je izazvao veliku pažnju javnosti svojim neobičnim stavom prema Ani Ivanović, što je privuklo i pažnju medija.

Arsenije Jovanović, iguman manastira Ribnica u selu Paštrić kod Mionice je svoj interesantan životni put detaljno opisao u svojoj autobiografiji.

Rođen je kao Aleksandar Jovanović 1960. godine u Beogradu u porodici prosvetnih radnika. U svetu muzike bio je poznat pod nadimkom Aca Plavi. Upisao je Treću beogradsku gimnaziju 1975. godine, a kasnije je završio Stomatološki fakultet u Beogradu, iako je prvobitno želeo da studira na Akademiji likovnih umetnosti, prenosi Alo.

Tokom svojih studentskih dana, bio je deo kruga najpoznatijih rok muzičara jugoslovenskog "crnog talasa", među kojima su bili umetnici kao što su Milan Mladenović, Bojan Pečar i Margita Stefanović.

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HelmCast

Monah Arsenije Jovanović

Aca Plavi je takođe bio deo muzičke grupe "VIA talas", gde je neko vreme obavljao ulogu pratećeg vokala.

Godine 1989. preselio se u Njujork zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Dušanom Gerzićem Gerom. Tamo je postao deo istočnjačke sekte "Guru Maharadži" i instruktor transcendentalne meditacije. U Sjedinjenim Američkim Državama je pronašao pravoslavlje, koje ga je izbavilo iz poroka i greha.

Prvi put je posetio Svetu Goru 1993. godine, a iste godine je započeo svoj život kao iskušenik u manastiru Visoki Dečani. Godinu dana kasnije, 1994. zamonašio se i dobio monaško ime Arsenije.

Zanimljivo je da je Arsenije 2006. godine objavio knjigu pod naslovom "Bog i rokenrol". U ovoj knjizi se bavi temama kao što su njegova mladost, život u Njujorku, svet poroka i gubitak voljenih osoba. Posebno ističe kako je rokenrol za njega duboko emotivna tema i da je kroz ovu muziku izgubio mnogo dragih ljudi. Knjiga je posvećena sećanju na svog preminulog prijatelja, Dušana Gerzića Gera.

Bio je poročan

- Naduvaš se hašišom, uzmeš gitaru, kreneš u svoj svet, a od tog sveta, samo je jedan korak do suicida - rekao je monah Arsenije za Refleksiju.

- Moje je da pokušam da objasnim i prevedem ljudima ono što ne vide, jer nisu iskusili, jer i ja sam bio mangup, probisvet, čitao sam i gledao i doživeo svašta. Rokenrol ima neki smisao samo u počecima i da to bude samo jedna vrsta bunta protiv sivila svakodnevice, ukoliko se pređe granica, uz konzumiranje narkotika, on postaje otrovan, ako se pretera postaje smrtonosan - rekao je monah Arsenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading