ŠKOLA U NIŠU DALA PRIMER SVIMA: Đaci se odrekli mobilnih telefona, a nastavnici nose uniforme!

Autor:

Vesti

06.09.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno nam je da svojim načinom oblačenja ne skrećemo pažnju učenicima, ali da budemo različiti po metodama i načinu predavanja deci", kaže direktorka OŠ "Radoje Domanović“ Dušica Tričković.

ŠKOLA U NIŠU DALA PRIMER SVIMA: Đaci se odrekli mobilnih telefona, a nastavnici nose uniforme!

Foto: RTS/printscreen

OŠ "Radoje Domanović" u Nišu jedna je od retkih koja je usvojila zabranu korišćenja mobilnih telefona u školi ne samo u vreme nastave, već i na odmorima. Međutim, ono što dodatno ovu školu čini posebnom je odluka da nastavnici nose uniforme!

Sa idejom da izgledaju isto, a da se razlikuju po načinu predavanja, nastavnici već pet godina nose uniforme, ali je nastava tokom epidemije korone omela ideju da im se u tome pridruže i učenici, prenosi RTS.

Foto: RTS/printscreen

 

Neku vrstu uniformi, dukseve i prsluke za bezbedno kretanje u saobraćaju, šestu godinu poklanja gradska opština Medijana prvacima u 10 osnovnih škola na svojoj teritoriji, što je ove godine gotovo 1.200 đaka.

Da bi se borili, kažu, za prave vrednosti u Osnovnoj školi "Radoje Domanović“ nastavnici, ali i nenastavno osoblje, već pet godina nose uniforme.

"Zato što nam je važno da svojom garderobom i načinom oblačenja ne skrećemo pažnju učenicima, da budemo jednako odeveni, ali da budemo različiti po metodama i načinu predavanja i po stilovima predavanja deci", kaže za RTS Dušica Tričković, direktorka OŠ "Radoje Domanović“.

Foto: RTS/printscreen

 

Učenički parlament ove škole je pre korone imao ideju da svi učenici nose uniforme, pa su tako nastali neki predlozi kako bi one trebalo da izgledaju.

Maša Stamenković, učenica šestog razreda OŠ "Radoje Domanović“, rekla je da je bitno da se učenici ne osećaju neugodno u uniformama.

"Htela sam da uniforme priliče pravilima škole i odnosu kako treba da se oblačimo", dodaje Stamenkovićeva.

"Mislim da je prvenstveno najbitnije kako bismo svi bili isti, kako ne bi bilo nikakve razlike između nas u načinu odevanja", kaže Nađa Simić, učenica šestog razreda OŠ "Radoje Domanović“.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading