ŠTA KAŽETE KADA SE NAĐETE SA LJUDIMA KOJI SU IMALI SMRTNI SLUČAJ: Otac Predrag tvrdi da u tim prilikom većina nas greši: "Ne budite plitki, ovako se izjavljuje saučešće"

Autor:

Vesti

15.08.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj način izražavanja empatije je pravilniji i prigodan u trenucima tako tužne životne situacije, kaže otac Predrag Popović

ŠTA KAŽETE KADA SE NAĐETE SA LJUDIMA KOJI SU IMALI SMRTNI SLUČAJ: Otac Predrag tvrdi da u tim prilikom većina nas greši: "Ne budite plitki, ovako se izjavljuje saučešće"

Foto: youtube/Oтац Предраг Поповић

Otac Predrag Popović poznat je kao neko ko često vernicima daje savete o veri, ljubavi i životu u balansu, pruža podršku vernicima u svim iskušenjima i rešava moralne dileme. Nedavno je komentarisao i zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima izgovarati rečenicu "Primi moje saučešće".

-Kada izjavljujete saučešće ne budite plitki, nemojte govoriti "Primi moje saučešće", pa onda "šta je to bilo, šta se desilo". Priđeš čoveku i kažeš mu "Hristos vaskrse". Tako se izjavljuje saučešće. Zapitaće se i ovaj i reći, "šta mi reče sad ovaj, zašto Hristos Vaskrse", ali shvatiće, te reči će mu se otkriti kad bude trebalo - rekao je otac Predrag, a prenosi Blic žena.

Dalje je objasnio zašto je ovaj način izražavanja empatije pravilniji i prigodan u trenucima tako tužne životne situacije.

-Pitaće vas taj kome tako izjavite saučešće "zašto si mi to rekao", a ti ćeš onda reći: "Zato što sam ti rekao da ti je otac živ, ili majka, brat, dete, ko ti je već umro. I ako je On vaskrsnuo i oni će vaskrsnuti. Ja sam ti doneo najradosniju vest - da nije umro nego da je već u budućnosti i čeka tebe. Da se nadaš i svom vasrskenju i ponovom susretu sa njim - poručio je otac Predrag u obraćanju putem videa na svojoj Fejsbuk stranici.

Mnogi su mu se u komentarima zahvalili na nesebičnosti i spremnosti da sa vernicima koji cene njegovo mišljenje svesrdno deli životne mudrosti i savete, a većina je za ovakav pristup ožalošćenima prvi put čula.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading