CRNI OBLACI ZAMRAČILI BEOGRAD, A ONDA SE POJAVIO ZNAK NA NEBU! Posle oluje dođe duga kako stari kažu - da li je ovo znak da nam neka lepša vremena dolaze! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.08.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nad glavnim gradom su se nadvili crni oblaci.

CRNI OBLACI ZAMRAČILI BEOGRAD, A ONDA SE POJAVIO ZNAK NA NEBU! Posle oluje dođe duga kako stari kažu - da li je ovo znak da nam neka lepša vremena dolaze! (VIDEO)

Foto: Pixabay/stevanaksentijevic, shutterstock

Srbija i širi region trenutno se nalaze pod uticajem visinskog ciklona, što dovodi do nestabilnosti u atmosferi i donosi promenljive vremenske uslove. Centar ciklona je postavljen na način da vlažna i topla vazdušna masa kruži nad ovim područjem, uslovljavajući stvaranje oblačnih i padavinskih sistema, saopštio je meteorolog Đorđe Đurić.

Dok zapadna polovina Srbije i dalje uživa u sunčanom vremenu, već tokom prepodneva su se u centralnim i severoistočnim delovima zemlje pojavili pljuskovi praćeni grmljavinom. Centar ovog meteorološkog dešavanja lociran je na istoku i jugoistoku, odakle dolazi oblačnost i padavine prema Srbiji.

Foto: Youtube-Weather2Umbrella LTD

 

Đurić ističe da se u narednim satima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom širom Srbije, a posebno u centralnim i severoistočnim delovima. Širenje grmljavinske nestabilnosti sa jugoistoka prema severozapadu predviđa se tokom poslepodneva. Iako se ne očekuju ozbiljne grmljavinske oluje i nepogode, treba imati u vidu da su mogući intenzivni pljuskovi.

Nad glavnim gradom su se nadvili crni oblaci. Padavine su umerene. Sve građane je iznenadila pojava na nebu. Duga je oraspoložila beograđane. 

U noći prema sredi i u sredu ujutro, severoistočni delovi Srbije mogu se suočiti sa obilnim pljuskovima i jačim grmljavinskim aktivnostima. Na tim područjima se očekuje i veća količina padavina, sa mogućim vrednostima preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Iako trenutno stanje ne bi trebalo da izazove značajne probleme, savetuje se građanima da budu obazrivi i pažljivi tokom vremenskih promena. Ovaj vremenski fenomen pokazuje koliko je važno pratiti i razumeti meteorološke prognoze kako bi se adekvatno pripremili za potencijalne vremenske izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading