SRBIJA UŠLA U ŽUTO! PLJUSAK I GRMLJAVINA STIŽU ZA SAT VREMENA! Tmurno jutro ne sluti na dobro - prvi na udaru će biti OVI DELOVI ZEMLJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.08.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura će se kretati do 25 stepeni Celzijusa.

SRBIJA UŠLA U ŽUTO! PLJUSAK I GRMLJAVINA STIŽU ZA SAT VREMENA! Tmurno jutro ne sluti na dobro - prvi na udaru će biti OVI DELOVI ZEMLJE! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

Današnji meteorološki izveštaj najavljuje prolazno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom na nekim mestima u Srbiji. Popodne se očekuje postepeni prestanak padavina, uz najvišu temperaturu od oko 27 stepeni.

U glavnom gradu, Beogradu, danas će se smenjivati sunčani periodi sa oblačnošću i povremenom kišom. Temperatura će se kretati do 25 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

 

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je žuti meteo alarm za celu teritoriju Srbije zbog moguće grmljavine, dok je isto upozorenje na snazi i za istočni i jugoistočni deo zemlje, kao i teritoriju Kosova i Metohije, zbog obilnijih padavina.

U naredna dva sata, centralni, istočni i jugoistočni delovi Srbije, kao i jug Banata, očekuju mestimične kiše, ponegde praćene pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima Beograda može pasti kratkotrajna kiša, prema najavi RHMZ-a.

Foto: RHMZ

 

Za sutra, meteorolozi predviđaju sveže jutro, pretežno sunčano tokom dana sa blagim porastom temperature u odnosu na prethodni dan. Vetar će biti slab severni i severozapadni, a minimalne jutarnje temperature će se kretati od 12°C do 16°C, dok će maksimalne dnevne temperature biti u rasponu od 25°C do 28°C. Uveče se očekuje suvo vreme, sa temperaturom u 22 časa od 16°C do 20°C.

Za vikend se prognozira sunčano vreme i postepeno toplije temperature. Međutim, od nedelje se očekuje ponovno zahlađenje i pad temperature, dok će se dnevne temperature vratiti iznad 30°C, donoseći sa sobom vrućinu u svim krajevima.

Foto: RHMZ

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading