HAPSE DIVLJE GRADITELJE NA AERODROMU: Istraga u slučaju "Valter"

Autor:

Vesti

21.07.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležni su rešili da stanu na put bezakonju, a predmet istrage biće i uprava "Nikole Tesle".

HAPSE DIVLJE GRADITELJE NA AERODROMU: Istraga u slučaju "Valter"

Foto: Printscreen

Tužilaštvo je otvorilo predistražni postupak u slučaju divlje gradnje na Aerodromu "Nikola Tesla" zbog sumnje da je lanac restorana "Valter" dao mito kako bi nelegalno gradio na ovom strateškom objektu, saznaje Republika.

- Biće ispitane sve okolnosti ovog slučaja, a mnogo je sumnjivih stvari u celoj priči. Prvo pitanje koje će biti predmet istrage je kako je "Valter" bez dozvole adaptirao lokal kada se zna da su procedure kada je aerodrom u pitanju izuzetno stroge. Teško je poverovati da bi bilo koja kompanija mogla da počne sa radovima, a da to niko ne primeti - kaže naš izvor.

Nadležni su rešili da stanu na put bezakonju, a predmet istrage biće i uprava "Nikole Tesle".

- Treba utvrditi da li je i kome "Valter" dao mito jer nije logično da firma troši novac na adaptaciju a da očekuje da mu svakog trenutka upadne inspekcija i sve zaustavi. Očigledno im je neko iz uprave obećao da će im divlja gradnja proći - pojašnjava sagovornik našeg portala.

Podsetimo, svako ko želi da zakupi neki prostor na aerodromu mora da ima kompletnu dokumentaciju šta planira da radi i kako će sve da izgleda, do najsitnijih detalja. Ukoliko su radovi počeli bez toga, jake su indicije da je korupcija u pitanju, što će biti ključni pravac istrage.

U dopisu s aerodroma izbegli su da odgovore na naša pitanja da li je tačno da je "Valter" prekršio propise, već su naveli da je zakupac u obavezi da pre izvođenja radova obezbedi neophodne dozvole. Takođe, iz aerodroma nam je odgovoreno da se zakupac "nalazi u proceduri ishodovanja neophodnih dozvola". Iz ovog odgovora proističe da je prvo obavljena adaptacija, pa tek onda tražena dozvola, što je samo po sebi protivzakonito.

Iz "Valtera" se nisu udostojili da odgovore na naša pitanja. Zato smo ih pitali opet: Da li će odgovoriti i kada? Kako komentarišu nalog da se radovi obustave? Da li imaju informaciju o tome da će tužilaštvo ispitati ceo slučaj zbog toga što postoji osnovana sumnja da su postojale i koruptivne radnje? Kako komentarišu najave da će prema njima biti istaknut odštetni zahtev ovim povodom?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading