ĐACI SPORTSKE GIMNAZIJE SINONIM ZA HUMANOST: Prihod od predstave daju za lečenje vršnjaka Ognjena! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.12.2022

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gimnazijalci jedne beogradske škole učestvovali su u humanitarnom fudbalskom turniru u cilju prikupljanja novca za lečenje drugara.

ĐACI SPORTSKE GIMNAZIJE SINONIM ZA HUMANOST: Prihod od predstave daju za lečenje vršnjaka Ognjena! (FOTO)

Foto: Sportska gimnazija

Đaci sportske gimnazije

Sav prihod od ulaznica za predstavu „Igraj, trči i pobedi” koju će u utorak, 6. decembra, gimnazijalci izvesti na sceni teatra „Vuk” ide za lečenje drugara iz škole obolelog od leukemije.

Foto: printscreen/humanitarna fondacija budi human

 

Izvođenje humanitarne predstave „Igraj, trči i pobedi” deo je podrške đaka i profesora Sportske gimnazije u Beogradu učeniku prvog razreda ove škole, talentovanom košarkašu čije je bezbrižno školsko doba, na startu srednjeg obrazovanja, iznenadna bolest pretvorila i u životnu bitku.

Na sceni prestoničkog teatra „Vuk” u utorak, 6. decembra, gimnazijalci sportisti odigraće dramsku priču iz života škole, po tekstu i u režiji svojih profesorki Ivane Marinko i Verice Đoković.

Predstava je tog dana na repertoaru u dva termina od 17.30 i od 19.30 časova. Sav prihod od ulaznica biće iskorišćen za lečenje Ognjena Kapate, učenika prvog razreda Sportske gimnazije koji boluje od akutne limfoblastne leukemije veoma visokog rizika. Karte se mogu kupiti u holu gimnazijskog zdanja u Ulici hercega Stjepana od predstavnika đačkog parlamenta, po ceni od 500 dinara.

Ognjen je do početka ove školske godine i kao i njegovi vršnjaci redovno trenirao i uspevao da uskladi školske i sportske obaveze, dok ga zdravlje nije primoralo da s košarkaškog i obrazovnog terena pređe na životnu utakmicu. Boluje od akutne limfoblastične leukemije, a da bi ozdravio neophodno je da mu što pre bude urađena transplantacija koštane srži u inostranstvu.

- Učenički parlament Sportske gimnazije već je organizovao humanitarni fudbalski turnir u kome su učestvovale ekipe 14 srednjih škola. Održano je 57 utakmica, juče je bilo finale. Pobedili su naši đaci, tim u čijem su sastavu igrali Ognjenovi vršnjaci iz prvog sedam i odeljenski drugari iz prvog pet. Prihod od kotizacija takođe ide za lečenje našeg prvaka, a prvi put smo ga upoznali prvog dana fudbalskog turnira na koji je došao. Odmah se oko njega skupilo društvo iz odeljenja, jer zbog bolesti on pohađa nastavu na daljinu - pojašnjava za naš list Ivanka Kovačević, direktorka Sportske gimnazije.

Naročito ističe da uprkos borbi sa bolešću ovaj dečak u učenju postiže sve kao i njegovi drugari koji dolaze u školu, profesori mu šalju zadatke on odgovara, na vezi su onlajn.

- Sada je na terapiji citostaticima, ali da bi se izlečio treba da ode što pre na operaciju u kliniku za presađivanje koštane srži u Bolonji. To lečenje košta 280.000 evra. Da bismo pomogli da se taj novac sakupi organizovaćemo i humanitarni novogodišnji bazar. Svi se trude da doprinesu što više, da naš đak što pre ozdravi. Predstavnici učeničkog parlamenta išli su i na roditeljske sastanke i prodavali karte za humanitarnu predstavu „Igraj, trči i pobedi”, za koju nam je Odbojkaški savez Srbije štampao ulaznice, a teatar „Vuk” besplatno ustupio scenu. Na kraju, od svake ocene i jeste važnije da đaci izađu iz škole kao dobri ljudi - zaključuje Kovačevićeva.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading