100 GODINA "BORBE": Održana svečana akademija u Skupštini grada (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.02.2022

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skupštini grada danas je održana svečana akademija povodom 100 godina "Borbe".

100 GODINA "BORBE": Održana svečana akademija u Skupštini grada (VIDEO)

Foto: Republika

Svečanosti su prisustvovali Srđan i Dijana Đoković, direktor "Pošta Srbije" Zoran Đorđević,  predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, modna kreatorka Suzana Perić i mnogi drugi.

Direktor "Borbe" Andrija Jorgić uručio je priznanja i zahvalnice pojedincima i institucijama sa kojima je ova kuća sarađivala svih ovih godina.

Među njima je i direktor Medijske mreže Ljubomir Dabović, koji je primio nagradu u ime Srpskog telegrafa i portala Republika za saradnju i podršku časopisu "Borba" koju pružamo od prvog dana.

Andrija Jorgić, direktor "Borbe" rekao je za Republiku da je veliko zadovoljstvo i veliki ponos biti na čelu firme koja postoji 100 godina.

- Veliko zadovoljstvo, jedan veliki ponos, kao i jedna velika obaveza. Ovih 100 godina iza nas smo sačuvali ime, podigli ponovo malo "Borbu" sa temama isključivo iz kulture, tradicije starih zanata i sa mladim snagama kako ja volim da kažem idemo u budućnost, mladi su budućnost Srbije i ja sam veoma ponosan na njih i pravo da vam kažem veliko je zadovoljstvo kada vam na Dan državnosti predsednik republike Aleksandar Vučić uruči Sretenski orden drugog reda za sve što radite. Ja sam to poklonio svima koji su za ovih 100 godina bili u "Borbi", to je neki naš recept, taj spoj mladosti i iskustva - rekao je Jorgić.

Na pitanje koliko je teško održavati novine koje su samo na papiru u moru portala i elektrosnkih medija danas, Jorgić isitče:

- Nije lako, ali mi je vrlo bitno da smo ovu našu decu edukovali, da ova naša deca rade, a to su uglavnom studenti od 19, 20 godina i nekako oni pokušavaju taj print koji je u konstantnom opadanju da održe, bore se za svoj projekat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading