(FOTO) FENOMENALNO! Ovako će izgledati ulica Kraljevića Marka

Autor:

Vesti

18.06.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska Ulica Kraljevića Marka uskoro će dobiti potpuno novo odelo, izjavio je gradski arhitekta Milutin Folić. Kako je kazao, ulica će biti popločana kamenim pločama i kamenom kockom, dobiće drvored, klupe i novu rasvetu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Beograd iz dana u dan izgleda lepše

Ova ulica biće glavna pešačka veza između najvećeg putničkog čvoriša na Zelenom vencu i potpuno uređenog šetališta uz reku – Sava promenade. 

Ovo je jedan od projekata kojim se ostvaruje višedecenijska težnja da se iskoristi najveći prirodni potencijal srpske prestonice, a to su reke. 

Iako nije duga, ova ulica je puna kulturno-istorijskih spomenika poput Manakove kuće, koja je danas deo Etnografskog muzeja, i kuća velikih srpskih trgovaca Luke Ćelovića i braće Krsmanović, naveo je Folić.

Foto: Promo foto
Ovako će izgledati ulica Kraljevića Marka

Ulica će biti dominantno pešačka, čime će oživeti zapušteni lokali koji su u vreme kada je ulica nastala bili centar srpske trgovine. Silaskom niz ovu vijugavu strmu ulicu pešacima će se dok koračaju po kamenim kockama postepeno otvarati pogled na rekonstruisanu i osvetljenu Zadrugu, u kojoj je danas sedište „Beograda na vodi”. 

Rekonstrukcija će početi na jesen i biće završena na proleće 2019.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading