U TOKU RADOVI NA TEKUĆEM ODRŽAVANjU OSNOVNIH ŠKOLA NA SAVSKOM VENCU

Autor:

Vesti

17.08.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na tekućem održavanju u devet škola na Savskom vencu su u toku, a završetak je planiran do kraja školskog raspusta.

U TOKU RADOVI NA TEKUĆEM ODRŽAVANjU OSNOVNIH ŠKOLA NA SAVSKOM VENCU

Foto: GO Savski venac

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i član Opštinskog veća Vladimir Pavlović danas su obišli nekoliko osnovnih škola gde su u  toku radovi na tekućem održavanju koje finansira Opština.

Nakon posete školama  „Stefan Nemanja“, „Vojvoda Mišić“ i „Radojka Lakić“ gde su u razgovoru sa izvođačima zaključili da radovi idu po planu, predstavnici Opštine su istakli da je period raspusta odlično iskorišćen kako bi sve osnovne škole sa Savskog venca zasijale i spremno dočekale đake u novoj školskoj godini.

- Opština sada izdvaja znatno više sredstava za tekuće održavanje osnovnih škola jer smo svesni potrebe ulaganja u budućnost i obrazovanje dece. U okviru radova ovog leta biće okrečene učionice, hodnici i svlačionice,  kompletno obnovljeni toaleti i zamenjena vrata, sve u skladu sa zahtevima uprave škola. Takođe zamenićemo ogradu i sanirati tribine na sportskim terenima OŠ „Stefan Nemanja“ koja je sada u lošem stanju i obnovićemo fasadu jedne strane školske zgrade u OŠ „Vojvoda Mišić“ gde ćemo  dodatno postaviti i spoljašnju rampa za kolica na ulazu u fiskulturnu salu - naveo je predsednik Vidović dodajući da Opština ima odličnu saradnju sa svim obrazovnim ustanovama sa Savskog venca.

- Trudimo se da deca koja pohađaju škole i vrtiće na teritoriji naše opštine imaju najbolje uslove za boravak i učenje. Nastavićemo da održavamo kontinuitet rada  i da redovno komuniciramo sa direktorima i upravnicima i činimo sve, kako bi naša deca imala uređene, čiste, tople i bezbedne prostorije u školama ili vrtićima. Naš cilj je da  zadovoljimo potrebe najmlađih i tako će i ostati jer je briga o deci i uređenje obrazovnih ustanova jedan od naših prioriteta - poručio je Vidović.

Radovi na tekućem održavanju u  devet škola na Savskom vencu su u toku, a završetak je planiran do kraja školskog raspusta.

Ovom prilikom predstavnici Opštine obišli su i dvorište i sportske terene u OŠ „Vojvoda Mišić“, čiju obnovu je finansirao Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda.
Obilasku je prisustvovao i načelnik Odeljenja za projekte razvoja Vladimir Nastić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading