OBELEŽEN DAN POLICIJE: Svečani defile i niz manifestacija na Kalemegdanu! Građani oduševljeni! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

12.06.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan policije obeležen je danas u u Štark areni u Beogradu i nizom manifestacija širom grada.

OBELEŽEN DAN POLICIJE: Svečani defile i niz manifestacija na Kalemegdanu! Građani oduševljeni! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika.rs

Svečanom ceremonijom polaganja zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos obeležen je Dan policije u Štark areni.

Zakletvu je položilo 1.516 policijskih službenika, koji su se zakleli da će u svom radu postupati po Ustavu i služiti časno otadžini i narodu.

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

 

Obeležavanju su prisustvovali: ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i drugi, prenosi Tanjug.

- Ponosan sam na rad pripadnika srpske policije koji su u proteklih godinu i po razbili više od 30 organizovanih kriminalnih grupa i zaplenili više od 12 tona droge - rekao je danas v.d direktora policije Dragan Vasiljević na svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Štark areni.

Republika

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

 

Vasiljević je naveo da je od velikog značaja podrška koju pripadnici policije dobijaju od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Potom je usledio svečani defile Knez Mihailovom ulicom.

Foto: Republika.rs

 

Svečanost se zatim preselila na Kalemegdan gde su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na na taktičko-tehničkom zboru demonstrirali sugrađanima veštine i upoznali ih sa opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program je posebno bio zanimljiv najmlađima, koji su imali priliku da se druže sa policajcima i kroz igru nauče osnove bezbednosti. Deca su, takođe, mogla da se igraju vatrogasnom penom i penju se na veštačku stenu.

Svoje veštine u borilačkim sportovima prikazali su pripadnici Žandarmerije, SAJ-a i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku, a pripadnici Sektora za vanredne situacije izvodili su vežbe gašenja požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading