PUTIN: Imamo novo oružje - SAD ĆE NAS SVI SLUŠATI!

Autor:

Svet

01.03.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija razvila novu vrstu naoružanja i da će svi sada slušati šta Moskva ima da kaže.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rusiji će zavideti ceo svet

- Pre izgradnje novog naoružanja niko nas nije slušao, sada će nas slušati - rekao je Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

On je dodao da je Rusija izgradila bespilotne aparate koju su višestruko brži od podmornica i torpeda i da je to "prosto fantastika".

Rusija je spremna da započne serijsku proizvodnju nove superrakete "RS-28 Sarmat", koju je NATO već prozvao "satanom 2", a takođe i "voza smrti", odnosno železničkog raketnog sistema "Barguzin", rekao je Putin. 

- Svi naši interkontinentalni raketni kompleksi mogu da neutrališu protivraketnu odbranu. Čak ni napredni sistemi protivraketne odbrane nisu smetnja za ruske komplekse "Sarmat" - dodao je Putin.

On je precizirao da je "Rusija počela da pravi strateško naoružanje koje uopšte ne koristi balističke putanje" i da je ono neuhvatljivo za protivraketnu odbranu.

- Niko nema takvo oružje. Kada se pojavi, naši momci će napraviti nešto novo - dodao je on. 

Rusija pravi novo oružje kao odgovor na raspoređivanje američke protivraketne odbrane na teritoriji drugih država, rekao je Putin. 

On je podsetio da je Vašington istupio iz dogovora o protivraketnoj odbrani i da je Moskva protiv toga.

- U sastavu morske grupe sistema američke protivraketne odbrane ulazi pet krstarica i 30 razarača koji se nalaze u blizini ruskih granica - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading