PUTIN: Nadamo se da će dijalog SAD-Severna Koreja ponovo biti pokrenut

Autor: Tanjug

Svet

24.05.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva žali zbog otkazivanja sastanka predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Rusija očekuje da će do tog susreta ipak doći, rekao je Putin, dodajući da će Moskva raditi na tome da se pozicije dve zemlje približe.

- Nadamo se da će dijalog biti ponovo pokrenut, da će se nastaviti i da će sastanak biti održan. Bez tog sastanka teško možemo očekivati znatan napredak što se tiče rešavanja izuzetno važnih pitanja, ne samo regionalnih, već mislim i svetskih. Svi zajedno ćemo raditi na približavanju pozicija SAD i Severne Koreje - naveo je Putin, prenosi Tas.

On je to rekao u Sankt Peterburgu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je ukazao da međunarodna zajednica treba da podrži proces smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu.

- Želeo bih da se taj proces, započet da bi se smanjile tenzije u regionu i započeo proces denuklearizacije, nastavi - dodao je Makron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading