RIGOROZNE MERE BEZBEDNOSTI: Vojnu paradu u Moskvi čuva 12.000 specijalaca

Autor: blic.rs, Republika

Svet

04.05.2018

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 12.000 policajaca, članova Nacionalne garde i volontera pomoćne jedinice policije vodiće računa o bezbednosti tokom proslave Dana pobede u Moskvi u sredu, 9. maja, izjavio je šef moskovskog Odeljenja za regionalnu bezbednosti i borbu protiv korupcije Vladimir Černikov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vojna parada će biti održana na Crvenom trgu, zajedno sa maršom Besmrtnog puka, a proslavu će upotpuniti vatromet i program proslave u Parku pobede i na drugim javnim mestima.

Černikov je rekao da se, sudeći po prethodnom iskustvu, očekuje da oko deset miliona ljudi učestvuje u događajima tokom proslave u Moskvi.

- Planirano je da se angažuje 12.000 ljudi, od čega će 4.500 biti policajci, 5.500 članovi Nacionalne garde, dok će preostale dvije hiljade biti članovi pomoćne jedinice policije - rekao je Černikov.

On je dodao da će mere bezbednosti biti pojačane na kontrolnim punktovima i na masovnim proslavama, kao i da će konjička policija nadgledati sve parkove u gradu, preneo je TASS.

Policija i privatne i javne službe bezbednosti će 24 časa nadgledati spomenike u čast vojnicima Drugog svjetskog rata, kao i njihove grobnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading