SUPRUGA MU OTVORILA VRATA PAKLA: Premijer razmišlja o OSTAVCI, potpuni haos u vrhu evropske države

Autor:

Svet

25.04.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga je navodno iskoristila svoj uticaj da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila

SUPRUGA MU OTVORILA VRATA PAKLA: Premijer razmišlja o OSTAVCI, potpuni haos u vrhu evropske države

Foto: Tanjug/AP

Tužilaštvo Madrida je danas zatražilo da se odbaci postupak protiv supruge španskog premijera Pedra Sančeza, Begonje Gomez, javlja Rojters.

Španski sud je pokrenuo juče preliminarnu istragu o tome da li je supruga španskog premijera počinila krivično delo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije izneo više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je usledio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije "Čiste ruke", čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom.

Prema onlajn novinskom sajtu El Confidencial, koji je obelodanio te informacije, preliminarna istraga se odnosi i na odnose Gomez sa privatnim kompanijama koje su dobijale državnu pomoć tokom krize kovid-19 ili su potpisale ugovore sa državom dok je njen suprug bio na čelu vlade.

Tužba protiv Sančezove supruge, navodna krivična dela korporativne korupcije i trgovine uticajem, sastoji se od sedam stranica koje uključuju osam isečaka iz štampe.

Osam naslova od kojih je najmanje za jedan potvrđeno da je lažan, a od medija koji su ga objavili zatraženo je da ga isprave.

Zato sudija, koji tužbu nije saopštio ni supruzi predsednika Vlade ni Tužilaštvu, želi da čuje svedočenja direktora medija koji su ih objavili i koji mogu da se pozovu na novinarsku poverljivost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading