PUTIN INDIREKTNO NAJAVIO KATASTROFU: Udaraćemo po "trećim zemljama" ukoliko NATO učini jednu stvar

Autor:

Svet

28.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Insajderi iz Kremlja otkrili su da Putin planira dalje "stezanje šrafova" i eskalaciju sa Zapadom do izbijanja rata.

PUTIN INDIREKTNO NAJAVIO KATASTROFU: Udaraćemo po "trećim zemljama" ukoliko NATO učini jednu stvar

Foto: Profimedia, Tanjug/AP Sergei Guneyev

Ruski predsednik, Vladimir Putin, izneo je tvrdnju da njegova zemlja nema nikakve planove vezane za bilo koju zemlju NATO niti će napasti Poljsku, baltičke zemlje ili Češku, ali će ruske snage obarati borbene avione F-16 ukoliko ih Zapad obezbedi Ukrajini, makar bili i na aerodromima u "trećim zemljama".

Rojters prenosi da je šef Kremlja to kazao sinoć u obraćanju ruskim vojnim pilotima.

U transkriptu razgovora Putina sa pilotima, koji je objavio Kremlj, navodi se ocena predsednika Rusije da se Severnoatlantski savez na čelu s Amerikom od 1991. i pada Sovjetskog Saveza širio na istok u pravcu Rusije, ali da Moskva ne planira da napadne neku državu članicu NATO.

- Mi nemamo agresivne namere prema tim državama. Ideja da ćemo napasti neku drugu zemlju, a Poljsku, baltičke države i Čehe plaše time, jeste potpuna besmislica. To je jednostavno baljezganje - rekao je Putin.

Rojters podseća da Kremlj, koji optužuje SAD da se bore protiv Rusije time što pomažu Ukrajinu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima, smatra da odnosi sa Vašingtonom verovatno nikada nisu bili gori.

Foto: Profimedia

F-16

Putin je kazao da F-16 mogu da nose nuklearno oružje.

Podsetimo, insajderi iz Kremlja otkrili su da  Putin planira dalje "stezanje šrafova" i eskalaciju sa Zapadom do izbijanja rata.  Očekuje se da će glavni interes Putina ostati rat sa Ukrajinom koji će se nastaviti, piše nemački Bild.

- Rusija je već ratujuća država koja živi pod sloganom "Sve za pobedu" - dodaje izvor.

Očekivanja za budućnost Rusije su sumorna, kako navodi nemački list Bild, a to važi i za rusku elitu. Insajderi iz Kremlja takođe se slažu da će unutrašnja represija u Rusiji biti pojačana. Jedan od njih očekuje "potpunu restrikciju političke konkurencije", uključujući na regionalnom nivou.

Kako se čini, Putinova politika će ostati usmerena ka održavanju jake pozicije Rusije kroz unutrašnju represiju i spoljnu eskalaciju sukoba sa Zapadom, posebno sa Ukrajinom. Očekuje se da će Putin nastaviti sa svojim planovima za dalje "stezanje šrafova" i eskalaciju sa Zapadom, a situacija u regionu Harkovske oblasti na severu Ukrajine može biti ključna tačka za buduće akcije Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading